Arjantin Başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'nın düzenleneceği kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nın aday olduğu yarışta ilk sunumu biz yaptık... Heyetimizde en son konuşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı... Erdoğan konuşmasında "Eşim ve çocuklarım beni affetsin spora ve İstanbul'a bir aşkla bağlandım. İstanbul aşkı beni belediye başkanlığına kadar taşıdı" dedi. Sunumun tamamlanmasından sonra en büyük ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gördü. Birçok IOC üyesi, Recep Tayyip Erdoğan ile tanışıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul'un sunumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve milli sporcular Gizem Girişmen ile Çağla Büyükakçay katıldı.

Türk heyetinde son olarak Başbakan Recep Tayyip Edoğan IOC komitesine sunumunu gerçekleştirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları;

- 16 saatlik rekor bir uçuşla buraya gelirken sizlere hangi dillerle selamlamayı düşündüm. Dünyanın bütün insanlarını selamlayacak dil gönül dilidir. Selam barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dostluğun ve kardeşliğin kenti İstanbul'dan çok güçlü bir selam iletmek istiyoruz.

- Hoşgörü şehri İstanbul'dan samimi bir selam göndermek istiyoruz. Çocukluk yıllarımdan beri lisanslı bir futbolcu olarak spor aşkını hep içimde yaşattım. Eşim ve çocuklarım beni affetsin spora ve İstanbul'a bir aşkla bağlandım. İstanbul aşkı beni belediye başkanlığına kadar taşıdı.

- 1996'da belediye başkanı olarak bu komitenin karşısında sunum yapmıştım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak karşınızdayım. Olimpiyatlar için tüm arzumuzu sizlere göstermek için karşınızdayım.

- Şunu bilmenizi isterim ki; halkının çoğunluğu müslüman olan Türkiye'de yapılması, bu yarışa aç olan bölgemize çok faydalı olacaktır.

- Ülke olarak kararlılık içindeyiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. 2020'de bugünün çocukları çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşayacak. 2020 Olimpiyatları'nın gençlerin ülkesi Türkiye'de, 8 bin yıllık tarihi olan bu kadim şehirde gerçekleşmesi, olimpiyat ruhuna uygun olacaktır. Kıtaları, kültürleri buluşturacak bir yeryüzü köprüsü olacaktır.

- Gelin beraber köprüler kuralım, gelin hep beraber tarih yazalım.

Başbakan Erdoğan sunumun ardından salondan ayrılırken kendisine uzatılan mikrofonlara şu açıklamayı yaptı: 

-Önce milletime verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımızla, yapılan hazırlıklar ve vtr'lerle güzel bir sunum gerçekleşti. Beklentimiz önce 2. tur sonra da finalde alıp olimpiyatları İstanbul'a götürmek.

(Salonda nasıl bir enerji aldınız sorusu): Zaten biz IOC üyelerinden İstanbul da gereken enerjiyi almıştık. Arkadaşlarımızın hazırladığı sunumlar ve vtr'ler çok başarılıydı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BÜYÜK İLGİ

Sunumun tamamlanmasından sonra en büyük ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gördü. Birçok IOC üyesi, Recep Tayyip Erdoğan ile tanışıp hatıra fotoğrafı çektirdi.