Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri, daha da güzel olacak. Bu İstanbul hepimizin hayal ettiği İstanbul. İstanbul bize müjdelenen şehir. İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu. Bu metro ne ilk, ne son olacak. Bir yandan raylı sistemler tamamlanacak, diğer yandan akıllı ulaşım sistemleri devreye girecek. Trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İBB ile önemli bir eylem planını açıklayacağız" dedi.
Başbakan Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katıldı. Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"İSTANBUL'A HİZMET, İBADET ETMEK GİBİ"

"İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin temelini atmaktan mutluluk duyuyorum. 2018'in en geç sonunda 9 kilometre metro, 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada gideceksiniz. İstanbul Türkiye'nin özetidir, mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek ibadet gibidir.
İstanbul medeniyet, kültür, tarih, ticaret şehridir. İstanbul'un 1994'ten önce ne halde olduğunu bilmez. Ama bizim yaşımızdakiler çok iyi bilirler. Çukur, çöp, çamurla 3Ç ile özetleniyordu İstanbul. Milletin adamı 'İstanbul buna layık değil' dedi ve siz de aziz İstanbullular da onu belediye başkanı seçti. 1994 İstanbul için dönüm noktasıdır. İstanbul'un dağ gibi sorularının çözülmeye başlandığı tarihin adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş aynı kararlılıkla Türkiye'de devam ediyor.

"7 TEPELİ İSTANBUL'A 7 YILDIZ GİBİ ESER"

142 milyon İstanbulluya hizmet etti. 142 milyon İstanbullu Asya'dan Avrupa'ya dakikalarla geçti. İşte hizmet bu, işte AK Parti farkı bu. Bizim eserlerimize onların hayalleri dahi yetişemez. İstanbul'a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. Bizim İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz bu şehirde geçti, en güzel hatırlarımızı İstanbul'la birlikte yaşadık. İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. 7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir'i komşu kapısı yapacak otoyolu ve Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Ankara Hızlı Treni, havaalanı ve sonuncusu Kanal İstanbul. Bakanımız Ahmet Arslan'a emanet Kanal İstanbul.

"GEL BAŞKAN 1000 OLSUN"

İstanbul'un trafik derdi var. Metrolar yapılıyor, örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içinde 400 kilometreyi bulacağız. Eninde sonunda 999 mesafeye sahip olacak dünya şehri İstanbul. Başkan gel 1000 olsun, düz olsun. İstanbul'un hala trafik sorunu var. 14 milyon nüfus var, 28 milyon seyahat var. Büyükşehirleirn hepsinde böyle bir problem var. Yavuz Selim Köprüsü açılınca, kamyonlar, otobüsler oraya gidecek, biraz rahatlayacak. Avrasya yapılınca biraz da oradan rahatlama olacak. Yarım kalan banliyö hatları tamamlanınca rahatlama olacak. Bu metrodan da yüzbinlerce insan buradan gidecek.

"AYRIŞMAYI, ÇATIŞMAYI ORTADAN KALDIRALIM"

Van'da vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle bir araya geldik. Teröre inat kardeşliğimizi ortaya koyduk. Bu terörün tuzağına aldanmayın, gelin ananızın, babanızın kucağına, devletimizin sıcak karşılamasına. Bu yol çıkmaz bir yoldur, bu yolculuk umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi umutsuz bir yolculukta harcamayalım, birleştirelim Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru ilerleyelim. Bu topraklar hepimize yeter. Ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı kardeşliği en ileri noktaya taşıyalım. Bu terör örgütlerinin hiçbir kutsalı yok. Ramazan demezler, insanları öldürüyorlar. Şehitler ölmez.
Bu işleri insanımızn, ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız için yapıyoruz. Elde var, bizde niye yok diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa, biz daha iyisini yaparız. Evvelsi gün büyüme rakamları açıklandı. Avrupa ülkelerinden daha fazla büyümemiz çıktı. Türkiye'de kaos, kargaşa, Türkiye krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında yerini aldı.

"EYLEM PLANI AÇIKLAYACAĞIZ"

İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri, daha da güzel olacak. Bu İstanbul hepimizin hayal ettiği İstanbul. İstanbul bize müjdelenen şehir. İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu. Bu metro ne ilk, ne son olacak. Bir yandan raylı sistemler tamamlanacak, diğer yandan akıllı ulaşım sistemleri devreye girecek. Trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İBB ile önemli bir eylem planını açıklayacağız.

Kaynak : DHA