Meclis Genel Kurulu'nda, kamudaki taşeron işçilerin durumu gündeme getirildi. Taşeron işçileri ilgilendiren açıklamayı Yıldırım yaptı ve taşeron işçilere kadro uygulaması için çalışmaların sürdüğünü söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, taşeron işçilerin açtıkları davalarda, sürekli personel oldukları yönünde yargı kararı çıktığına değindi.

Yıldırım; "Yargı kararı mutlaka yerine getirilecek, ama 700 bin kişiyi ilgilendiren konudan bahsediyoruz. Büyük bir alım söz konusu. Çözüm üretilecekse hepsi için aynı çözümün üretilmesi lazım'' dedi.

Yüz binlerce çalışanın kadroya alınmasının maliyetinin hesaplanacağını söyleyen Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.

"2 hafta önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda çalışma başlatıldı, çözüm mutlaka bulmamız gerekiyor ama çözümün hakkaniyet içinde olması önemli. Aksi halde kamuya KPSS ile giren, birçok elemeden geçen insanlarla bu yollarla girmeyenlerin aynı şekilde değerlendirilmesinin başka sakıncalarıortaya çıkaracağı aşikardır."