Türkiye'de can almaya devam eden kenenin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, bu kez "dolaylı yoldan" bir doktorun canını aldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde KKKA virüsü taşıyan hastaya kullandığı iğneyi yanlışlıkla parmağına batıran 3 yıllık doktor Mustafa Bilgiç, yaşam savaşını kaybetti.

GERÇEĞİ SÖYLEMEDİ

Havza İlçesi'ne bağlı Aslançayır Köyü'nde çiftçilik yapan Arslan Yılmaz (50), 9 Eylül günü rahatsızlandı. Vücuduna kene yapıştığını ve kendisinin çıkarttığını doktorlara söylemeyen Yılmaz'a, 27 yaşındaki Dr. Mustafa Bilgiç müdahale etti. Kullandığı iğneyi yanlışlıkla parmağına batıran Dr. Bilgiç, bir süre sonra fenalaştı. KKKA teşhisi konulan Arslan Yılmaz ise 18 Eylül'de yaşamını yitirdi.

1 YILLIK EVLİYDİ

Hastasından yanlışlıkla virüs kapan Dr. Mustafa Bilgiç, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yaklaşık 5 gündür yaşam savaşı veren genç doktor önceki gece hayatını kaybetti. 1 yıllık evli olan Bilgiç'in aynı hastanede görev yapan eşi Hava Bilgiç sinir krizi geçirdi. Genç doktorun cenazesi Çorum'un Osmancık İlçesi'nde toprağa verildi.

300 KİŞİ CAN VERDİ

KKKA, keneler yoluyla bulaşıyor. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyon ölümlerle sonuçlanıyor. 9 yıl önce hastalıkla tanışan Türkiye'de şimdiye kadar 300 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Vaka sayısının ise 6 bini bulduğu kaydediliyor.