Beşiktaş'ta çalıntı motosikletle polislerden kaçarken kaza yapıp yakalanan ve tedavi gördüğü hastaneden tekrar kaçmayı başaran azılı motosiklet hırsızı ve arkadaşını 1 yıl sonra bir internet ilanı yakalattı.

Motorunu satmak üzere bir internet sitesine ilan veren şahsın motoru, satılamadan çalındı. Sahibi de, ilana, “Motorumu çaldılar. Görenlerin bana veya en yakın polis merkezine bildirmeleri rica olunur.” notunu düştü. Bu nota cevap veren bir kullanıcı, bahse konu motoru Gaziosmanpaşa’daki bir otoparkta gördüğü bilgisini aktardı.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilk etapta motoru park yerine bırakan İhsan Ş.’nin (29) kimliğini ve kaldığı adresi belirledi. Bu adrese yapılan baskında İhsan Ş. ve suç ortağı Alparslan K.’yi (33) Gaziosmanpaşa’daki bir evde gözaltına aldı. Her ikisi de 18 ayrı suçtan araması olan azılı motor hırsızlarının kaldığı yerin yakınında 4 çalıntı motor ve kontak tertibatı ele geçirildi. Polis, zanlıların kullandığı 1 lüks otomobili de incelemeye aldı.

Her iki zanlı da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların tişortlarıyla yüzlerini kapatmaya çalıştıkları görüldü.

HASTANEDEN KAÇMIŞTI

Emniyetteki incelemelerde Alparslan K.’nin birçok motosiklet hırsızlığından sabıkasının olduğu ve 1 sene önce Beşiktaş’ta çalıntı motor ile polisten kaçmak isterken kaza yapıp yaralanan ve 10 gün tedavi gördüğü Taksim İlkyardım Hastanesi’nden kaçan kişi olduğu belirlendi. Memleketi Maraş’a gidip 1 sene burada kalıp tedavi olan şüphelinin, iyileştikten sonra tekrar İstanbul’a geldiği ve motor hırsızlığına kaldığı yerden devam ettiği anlaşıldı.

ZANLILAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Beşiktaş, Şişli, Kağıthane ilçelerinde motorla hırsızlığa çıkan şüphelilerin hırsızlık anları güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Bir motorla işe çıkan hırsızlardan biri motoru kullanırken, diğeri kısa sürede motoru çalıyor ve her iki şahıs da motorlarıyla birlikte olay yerinden ayrılıyor.