Ankara'da bir kadını bıçaklayarak öldürdüğü, daha sonra gövdesinden ayırdığı başını bir poşete koyarak yanında götürdüğü iddia edilen sanık hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Demir'in (30), Altındağ'da 10 Şubat 2012'de eşi Tamer Demir'e ait bakkalda öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Cumhuriyet Savcısı Adem Can'ın hazırladığı iddianame, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Tamer Demir'in bulunmadığı zaman bakkalı eşi Ayşe Demir'in işlettiği, zanlı Ahmet Özel'in de bakkaldan sık sık veresiye alışveriş yaptığı kaydedildi.

KESİK KAFAYLA SAATLERCE DOLAŞTI

Zanlının veresiye borcu ödeme konusunda Ayşe ve Tamer Demir ile tartıştığı ve bunu takıntı haline getirdiği belirtilen iddianamede, Ayşe Demir'in bulunduğu bir saatte markete gelen zanlının, maktulü 16 yerinden bıçaklayarak öldürdürdüğü, daha sonra da kafasını keserek yanında götürdüğü ifade edildi. İddianamede, poşete koyduğu kesik kafayla gece saatlerine kadar gezen zanlının suç aletiyle birlikte polise teslim olduğu belirtildi.

AHMET ÖZEL: KENDİMİ KAYBETTİM

Zanlı Ahmet Özel savunmasında, mobilyacılık yaparken iflas ettiğini ve sonrasında eşinden ayrıldığını belirterek, söz konusu markete alışveriş yapmaya gittiğinde Ayşe Demir'in kendisiyle ''alaycı bir şekilde konuştuğunu'' iddia etti. Veresiye alışveriş yaptığı marketin borcunu, engelli maaşıyla ödediğini anlatan Özel, ödediği bir borcun defterden silinmemesi nedeniyle Ayşe ve Tamer Demir ile tartıştığını, bu nedenle bir süre marketten alışveriş yapmadığını söyledi. Olay günü cuma namazından çıktığını, söz konusu marketin önünden geçerken Ayşe Demir'in kendisine güldüğünü, bunun üzerine tartışmaya başladıklarını anlatan Özel, Demir'in ''çık git dükkandan'' diyerek azarlaması üzerine kendisini kaybettiğini, Demir'i bıçaklayıp, kafasını kestiğini kaydetti. Yanına aldığı kesik kafayı bir poşete koyarak Kızılay'da ve Ulus'ta dolaştığını ifade eden zanlı, Maltepe köprüsünün altında polise teslim olduğunu söyledi.

ZANLIYA "KRONİK PSİKOTİK BOZUKLUK" TEŞHİSİ

Tamer Demir de eşinin, ödenen borcu defterden silmeyi unutması nedeniyle Özel'le sorun yaşadıklarını anlatarak, olayın anlaşılması üzerine Özel'den özür dilediklerini kaydetti. Demir, çevresindekilerin, Özel'in ''eşine bir kötülük yapabileceği'' uyarısında bulunduğunu söyledi. İddianamede, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2004'te zanlıya ''kronik psikotik bozukluk'' ve ''yüzde 45 çalışma gücü kaybı'' tanısı koyduğu belirtilerek, zanlının akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne yazı yazıldığı belirtildi. İddianamede, Ahmet Özel'in ''tasarlayarak ve canavarca hisle'' insan öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Özel, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.