Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir eve giren hırsızlar para koleksiyonu ile evde bulunan nakit, altın ve gümüş ziynet eşyalarını çaldı.

Çorlu'da müstakil bir evde ikamet eden yazar Ramis Çınar, hırsızlık şoku yaşadı. Roman yazarı Ramis Çınar, evine giren hırsızların para ve ziynet eşyaları yanı sıra 1996 yılından bu yana oluşturduğu para koleksiyonunun da çalındığını söyledi. Yatsı vakti evde kimsenin bulunmadığı bir sırada, pencere zorla açılarak içeri girildiğini belirten Çınar, "Annem eve döndüğünde durumu fark etmiş. O beni arayınca hemen eve gittim. İçeri girdiğimde bütün eşyalar altüst olmuştu. Dolaplar, çekmeceler ve kitaplığımda bulunan her şey yerlere saçılmış. Benim için çok değerli olan, 1996 yılından bu yana oluşturduğum, 35 ülkenin madeni ve kâğıt paralarının olduğu koleksiyonumu götürmüşler. Ayrıca 30-40 yıllık Türk ve Bulgaristan paralarından oluşan farklı bir koleksiyonum da çalınmış. Hiç vakit kaybetmeden polise haber verdik." dedi.

Asayiş ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde gerekli incelemeleri yaparak, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.