Edinilen bilgiye göre, 2 çocukları olan M.A. (40) ve Asiye A. (38) çifti, evlendikten sonra iş için önce Gaziantep'e ve daha sonra Muğla'ya yerleşti. Asiye A., şiddetli geçimsizlik yüzünden bir gün eşi M.A. evde yokken iki çocuğunu da alarak Edremit'teki baba ocağına gitti. Eşi Asiye’nin peşine düşen M.A., Edremit ilçesine kadar giderek Asiye A.’yı telefon ile aradı ve çocuklarını görmek ve barışmak istediğini söyledi.

Baba M.A., kendisine boşanma davası açtığı öğrenilen Asiye A. ile görüşüp iki çocuğunu alarak gezmeye götürdü. Daha sonra çocuklarını evlerine bırakan M.A, bugün tekrar eşi Asiye A.'yı telefonla arayarak, Azerbeycan Bulvarı üzerindeki Şehitler Parkı'na gelmesini istedi. Asiye A. çocuklarına "Siz gelmeyin ne olur ne olmaz kalın" diyerek evden ayrıldı. Şehitler Parkı’na giden Asiye A., boşanmak üzere olduğu kocası M.A. ile önce konuşmaya başladı. Daha sonra tartışma başlayınca M.A. yanında taşıdığı bıçağı çıkarak genç kadına saplamaya başladı. Yaklaşık 8 defa bıçak darbesi alan Asiye A., kanlar içinde imdat çığlıkları attı. Çığlık seslerini duyan etraftaki vatandaşlar, genç kadını eşinin elinden zorla aldı. M.A. polis tarafından suç aleti ile birlikte gözaltına alındı.

Ağır yaralanan anne Asiye A., olay yerine gelen ambulansla Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadının ameliyata alındığı öğrenilirken, çiftin Ekim ayı içerisinde boşanma davalarının görüleceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.