Bağcılar'daki aile katliamının sebebinin 'yasak aşk' şüphesi olduğu öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, katliamı gerçekleştiren baba Engin Sargık’ın (36), eşi Sacide Sargık (38) ile kardeşi Bayram Sargık’ın (29) arasındaki uzun telefon görüşmelerinden şüphelendiği ve eşi ile kardeşini sorguladığını belirtti. Yetkililer, baba Engin Sargık’ın telefon dökümlerinde eşi ve kardeşinin uzun süreli görüşme tutanaklarına ulaştığı, bunun üzerine Engin Sargık'ın cinnet getirdiği bilgisini verdi.

YASAK AŞK ŞÜPHESİNİ BAŞKALARIYLA DA PAYLAŞMIŞ

Yetkililer, baba Engin Sargık’ın telefon dökümlerinde eşi ve kardeşinin uzun süreli görüşme tutanaklarına ulaştığı, bunun üzerine Sargık'ın cinnet getirdiği bilgisini verdi. Engin Sargık'ın ayrıca, yasak aşk şüphesini yakınlarıyla paylaştığı öğrenildi.

Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak'taki 4 katlı binanın en üst katında dün gece 23.30 sıralarında gerçekleşen katliamın yasak aşk şüphesiyle gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Batman’da hayvancılık işi yapan Engin Sargık (36), işleri kötüye gidince 1,5 yıl önce 7 çocuğu ve eşiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Sargık, burada bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Yaklaşık 7-8 ay önce ailenin yanına gelen Sargık’ın kardeşi Bayram Sargık, “Ben burada daha rahat ediyorum.” diyerek ağabeyinin evinde kalmaya başladı.

İddiaya göre; birikmiş borçları bulunan ve çalıştığı işten de çıktığı öğrenilen Engin Sargık, bir süre sonra kardeşi ve eşi arasında bir şeyler olduğundan şüphelenmeye başladı. Kardeşinin ayrıntılı telefon faturasına ulaşan Sargık, eşi ile kardeşinin uzun süreli konuşmalarına tanık oldu. Bu durumdan şüphelenen Sargık, konuyu diğer kardeşi Sait ve amcası Mehmet ile paylaştı. Eşi ve kardeşi Bayram Sargık’ı da konuyla ilgili sorgulayan Sargık, ilişki iddialarının reddedilmesi üzerine şüpheyi içine attı. Olay gecesi eşi, çocukları, iki kardeşi ve amcasıyla birlikte yemek yedi. Amcası ile kardeşinin evden ayrılmasının ardından Engin Sagık cinnet getirdi. CZ Visor marka tabancasını çeken Sargık, kardeşi Bayram ile eşi ve çocuklarını kurşun yağmuruna tuttu. Bayram Sargık ile Sargık çiftinin çocukları Suzan (18), Salih (17), Sevda (15), Gülcan (14), Abidin (5) olay yerinde hayatını kaybetti. Engin Sargık ve eşi Sacide Sargık (38), çocukları Erhan (8) ve Ercan (11) ise tedavi amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Katliamın zanlısı Engin Sargık ve eşi Sacide Sargık ile çocukları Erhan ve Ercan Sargık'ın yoğum bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Olay yerinde inceleme yapan polis, 1 silah ve 2 şarjör ile 20 adet boş kovana ulaştı. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.