Bursa'da bir parkta cesedi bulunan Diyarbakırlı Nazir Dalkılıç'ın(35), Ersin K. tarafından 'ahlaksız ilişki teklifi' nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kükürtlü Mahallesi Paşaçiftliği Bursaray istasyonu yanında bulunan kavaklık alanda dün sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar kanlar içinde bir erkek cesedi bulmuşlardı. Polis, 5 bıçak darbesi ile öldürülen kişinin Diyarbakır'dan Bursa'ya gelen inşaat işçisi Nazir Dalkılıç olduğunu tespit etmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan ekipler, Nazır Dalkılıç'ın cep telefonu kayıtları ile birlikte güvenlik kamerası görüntülerinden daha önce yaralama suçundan kaydı bulunan Ersin K.(26) ulaştı.

Ersin K.’yı Dikkaldırım Mahallesi'nde bulunan evinde kanlı elbiseleri ve suç aleti bıçağı ile yakalayan polis, zanlıya suçunu da itiraf ettirdi. Dalkılıç'la olay gecesi Kent Meydanı'nda tanıştıkları, birbirlerinin telefonunu aldıktan sonra Bursaray'a binerek kavaklık alana gittiklerini, burada birlikte bira içtiklerini anlattığı öğrenildi. Dalkılıç'ın Ersin K.ya 'ahlaksız ilişki teklif' etmesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle de önce bıçaklayarak yaraladığı daha sonrada öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi.

Ersin K., ifadesinin alınmasının ardından "Adam öldürme suçundan” adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülüşü sırasına yüzünü pet şişesi ile gizlemeye çalışan zanlı, gazetecilerin 'Neden yaptın?' sorusunu ise cevapsız bıraktı.