Melikgazi İlçesi Gökent Mahallesi’nde oturan K.K., geçen 5 Mayıs günü polise başvurarak babası Hasan K.’nın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan baba Hasan K., çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Hasan K. ile şikayetçi kızı K.K. katıldı. K.K. mahkemede verdiği ifadesinde babasından şikayetçi olmadığını, bundan sonra yapılacak duruşmalara katılmak istemediğini, polise ve savcılığa verdiği ifadelerin doğru olmadığını söyledi.

POLİSİN BULDUKLARINI İNKAR ETTİ

Mahkeme başkanı, Hasan K.’nın verdiği ifadelerini hatırlattı. Sanık Hasan K. eski ifadelerinin doğru olmadığını söylediği savunmasında ”Kızıma okula gitmesi için baskı yaptım. Bir erkek arkadaşı vardı ondan ayrılmasını istedim. Kızım da baskılardan kurtulmak için bana iftira attı. Huzurunuzda bu şekilde bulunmaktan utanıyorum. Suçsuz olduğuma inanmanızı istiyorum” diye konuştu. Polisin evde yaptığı aramada kilitli bir bir kutu içerisinde bulunan doğum kontrol hapları, prezervatif ve spreyin kendisine ait olmadığını söyleyen Hasan K., bunları kızının koymuş olabileceğini söyledi.

Mahkeme heyeti öz kızına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa önce 18 yıl hapis cezası verdi. Ceza mağdurun öz kızı olması ve tecavüz olayının tekrarlanması nedeniyle cezayı 30 yıla çıkardı. Hasan K.’ya evinde yapılan aramada bulunan ruhsatsız tabanca nedeniyle de ayrıca 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.