Sivas’ta yaşayan Mehmet-Nurten Kayabaş çiftinin 1.5 aylık kızları Aleyna Kayabaş, dün gece annesi tarafından emzirildikten sonra sabah yatakta ölü bulundu. Bebeğin cansız bedeni otopsi için morga kaldırılırken, annesi sinir krizi geçirdi.

Olay, kent merkezindeki Yeni Mahalle 12’inci Sokak’ta meydana geldi. Mehmet-Nurten Kayabaş çiftinin 4 çocuğunden en küçüğü olan 1.5 aylık Aleyna, gece 01.30 sıralarında ağlamaya başladı. Annesi bebeği kucağına alarak emzirdi daha sonra ikisi de aynı yatakta uykuya daldı. İddiaya göre aynı odada bulunan baba Mehmet Kayabaş, sabah uyandığında bebeğin ağzından ve burnundan kan geldiğini gördü. Yaptığı kontrolde bebeğinin öldüğünü fark eden Mehmet Kayabaş, sağlık ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri de eve gelerek inceleme yaptı.

OTOPSİ YAPILACAK

Yapılan incelemenin ardından minik Aleyna’nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Aleyna’nın genzine süt kaçmış olabileceği üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeninin yapılan otopsiden sonra netleşeceği belirtildi. Hastanenin bahçesinde gözyaşlarına boğulan ve sinir krizleri geçiren anne Nurten Kayabaş, eşi tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.