Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden 28 Şubat Davası'nda 9 sanık hakkında tahliye kararı çıktı. Mahkeme heyeti, 36 sanık ile avukatlarının beyanlarını dinledikten sonra yaptığı müzakere sonrasında sanıklardan 9'unun tahliyesine, 26'sının ise tutukluluklarının devamına karar verdi.

İşte hakkında tahliye kararı çıkan o isimler:

28 Şubat Davası'nın tek sivil sanığı eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz tahliye edildi.

Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç tahliye edildi.

Emekli Orgeneral İlhan Kılıç tahliye edildi.

Emekli Korgeneral Kamuran Orhon tahliye edildi.

Emekli Orgeneral Hikmet Köksal tahliye edildi.

Emekli Tümgeneral Çetin Saner tahliye edildi.

Emekli Korgeneral İzzettin İyigün tahliye edildi.

Emekli Tümgeneral Abdullah Kılıçarslan tahliye edlidi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutan Ahmet Çörekçi tahliye edildi.

Mahkeme, haklarında tahliye kararı çıkan sanıklara adli kontrol şartı getirdi.

28 Şubat sürecinde “darbeye teşebbüs ettikleri” iddiasıyla 36’si tutuklu 103 sanığın yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savcı Kemal Çetin’in iki sanık hakkında tahliye kararını mahkemenin takdirine bıraktığı duruşmada mahkeme heyeti yaklaşık 2 saatlik bir değerlendirmenin ardından kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, sanık Abdullah Kılıçarslan’ın tahliye taleplerine karar vermek üzere verilen arada sağlık

raporlarını mahkemeye sunduğunu açıkladı. Köksal, sanıklar Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Hakkı Kılıç, Çetin Saner, İzzet İyigün, Kamuran Orhon, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç’ın tahliyesine karar verdi.

Köksal, bu sanıklar hakkında adli kontrol şartı getirildiğini kaydetti. Aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 27 sanık hakkında ise tahliyelerini gerektirecek derecede delil bulunmadığı belirtilerek, talep edilen ceza miktarının kaçma kuşkusu yarattığı gerekçesiyle tutukluluklarının devamına karar verildi.

Sanık Tevfik Özkılıç’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ise dosyadan çıkarılmasına karar verildiğini açıklayan Köksal, Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak irtica konusunda alınacak tedbir başlıklı toplantıda konuşmaları olan ancak isimleri belirtilmeyen kişiler ile söz konusu toplantıya katılanların açık kimliklerinin istenmesine karar verildiğini açıkladı.

Ayrıca sanık Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazılarak Kamuran Orhon’un 8 Nisan 1997 tarihinde yurtdışında olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

Duruşmaya yarın kaldığı yerden devam edilecek. TRT spikerleri Şener Mete ile Fulin Arıkan iddianameyi okuyacak.