AKP Hükümeti, döneminde asker sayısında önemli oranda düşüş yaşanırken, polis sayısında ise artış meydana geldi. Son 11 yıllık dönemde polis sayısında yaklaşık 90 bin kişilik artış sağlandı.

2012 yılı itibariyle TSK’nın 460 bin personeli,Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de 260 bin personeli bulunuyor.

Aynı yıl itibariyle, devletin 180 bin de Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı askeri bulunuyor. Son 11 yıllık dönemde ise asker sayısında belirli oranda düşüş yaşandı. Polis sayısında ise önemli artış kaydedildi. 11 yıllık dönemde polis sayısında yaklaşık 90 bin kişilik artış sağlandı.

İLK KEZ 2005'de ÜNİVERSİTE MEZUNLARI POLİS OLDU

AKP Hükümeti döneminde,ilk kez 2005 yılından itibaren üniversite mezunları da Emniyet teşkilatına polis memuru olarak alınmaya başladı.
Üniversite mezunları Polis Eğitim Merkezleri'nde (POMEM) 6 aylık eğitimin ardından Emniyet teşkilatına polis memuru olarak katılıyorlar.
Bu yıl da,Polis Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) 3 bin 300 öğrenci alınacak.POMEM öğrencisi olmak için bu yıl 38 bin başvuru oldu.Adayların mülakat ve beden yeterliliği sınavları 23 bölge merkezinde halen sürüyor.Başarılı olan adaylar,Polis Eğitim Merkezleri'nde (POMEM) 6 aylık eğitime alınacaklar.
POLİSİN EĞİTİM DÜZEYİ ARTTI

Emniyet teşkilatına 2005 yılından itibaren üniversite mezunları ile 2 yıllık Polis Meslek Yüksek Okulu mezunlarının alınmasıyla,görevli lise mezunu polislerin de Açık Öğretim Fakültelerini bitirmesiyle polislerin eğitim düzeyi arttı.Polislerin yüzde 85'i Üniversite ve Yüksekokul mezunu oldu..
www.aydınSes.com ÖZEL HABER-- Halis KAHRAMAN