Antalya'da yaşayan bir kişi, otomobilinin "06 AK 1453" olan plakasını satışa çıkardı. Plakası için istediği fiyat ise...

Konyaaltı ilçesinde yaşayan İhsan Durgu, yaklaşık 3 yıl önce bir arkadaşından 12 bin liraya 06 AK 1453 plakalı otomobil satın aldı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine Durgu, plakasının özel bir plaka olduğunu fark etti.

Durgu, yaptığı açıklamada, plakasının Türkiye'nin başkenti olan Ankara'nın 06 koduyla başladığını, orta harf grubunda Ak Parti'nin ilk iki harfi olan "AK" olduğunu, sonunda ise 1453 rakamlarının yer aldığını söyledi.

Osmanlı Devleti'nin en önemli gelişmelerinden ve Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı başlatan İstanbul'un fethinin 1453 tarihinde gerçekleştiğini hatırlatan Durgu, plakanın özellikle son günlerde Osmanlı'ya olan ilginin artmasıyla daha da dikkat çektiğini kaydetti.

Otomobilinin arka camına Fatih Sultan Mehmet'in portresini yapıştırdığını anlatan Durgu, "Otomobili aldıktan sonra bir arkadaşımın uyarısıyla plakanın özel olduğunu fark ettim. Otomobilim 12 bin lira ama plaka için 350 bin lira istiyorum. Bugüne kadar 200 bin lira veren oldu ama satmadım" dedi.


Durgu, trafikte kendisini durdurup plaka ile fotoğraf çektirenler olduğunu dile getirerek, "Plaka herkesin dikkatini çekiyor. Sosyal paylaşım sitesine plakanın fotoğrafını koydum, birçok kişi de bu fotoğrafı paylaştı" ifadesini kullandı.

Özel plakalar büyük ilgi görüyor

Türkiye'nin çeşitli illerinde AK, CHP, AKP, MHP, FB, GS, BJK gibi orta harf grubunda siyasi parti veya futbol takımlarının kısaltmaları yer alan plaka sahipleri, internet ilanlarıyla bu plakayı satışa çıkartıyor. 20 bin ila 500 bin lira arasında istenilen plakalar, siyasi parti üyeleri ve kulüplerin fanatik taraftarları tarafından satın alınıyor.