Yüksek Askeri Şura’nın 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak toplantısında 15 komutana ilişkin dosyalar da ele alınacak. 2’si Orgeneral olan ve halen tutuklu bulunan 15 ismin emekliye sevkedilmesi bekleniyor. 

Geçen yılki YAŞ listesinde terfi sırası gelen, ancak tutuklu bulunan 37 General ve Amiralin tümü emekliye sevkedilmiş ve bu karar ‘’Büyük tasfiye’’ olarak nitelenmişti. Bu yılki YAŞ listesinde de 15 tutuklu General ve Amiral var. Bu isimlerden bazıları Balyoz davasından mahkumiyet aldı. 

TAHLİYE VE MAHKUMİYET
Bu yılki YAŞ listesinde ayrıca, terfi sırası gelen ve 28 Şubat davasından bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen 3 General de bulunuyor. Bir General hakkında da mayın davasından henüz kesinleşmemiş mahkumiyet kararı var. 2013 YAŞ listesinde terfi sırasında olan tutuklu isimler şöyle:

KARA KUVVETLERİ: Orgeneral Nusret Taşdeler, Tümgeneraller Mustafa Bakıcı (Firar) ve Nurettin Işık, Tuğgeneral Hakan Akkoç  

DENİZ KUVVETLERİ:
Koramiral Can Erenoğlu, Tümamiraller Soner Polat ve Ali Semih Çetin, Tuğamiraller Levent Görgeç ve Osman Kayalar 

HAVA KUVVETLERİ: Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Tümgeneraller Atilla Özler, İsmail Taş ve Yalçın Ergül, Tuğgeneral Erhan Pamuk