İstanbul'da Fahri Trafik Müfettişi (FTM) olarak görev üstlenen Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde görevli Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR,02-09 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle, trafik kazalarının yaklaşık %88’i sürücü hatalarından kaynaklndığını belirterek,sürücüleri uyardı ve öneriler sundu..


FTM KÖRPINAR'ın sürücülere yönelik uyarılarında ve önerilerinde şu ifadeler yer aldı :

"Güzel ülkemizde en büyük can kaybını trafik kazalarında yaşıyoruz. Bu kazaları önlemek için herkes çalışmalıdır. Yaklaşık 15 yıldır Fahri Trafik Müfettişi olarak görev yapıyorum. Elimden geldiğince de başta sürücüler olmak üzre saygıdeğer halkımızı ve ilgili kişileri uyarıyorum.

Bu kez de araç kullanan kişileri yani sürücüleri uyarmak istiyorum. Çünkü trafik kazalarının yaklaşık %88’i sürücü hatalarından oluyor. Ayrıca yollarımız, otopark eksikliği yüzünden duran araçlarla doldu. Bu yollarda araç kullanan kişiler arasında hiç saygı kalmadı. Kimse birbirine ve yayalara yol vermiyor. Hele bayanlara öncelik tanımak yok. Altlarındaki araç ne kadar büyük ve değerli ise sürücüler kendilerini o kadar güçlü hissediyorlar.

Değerli araç sürücülerimiz, lütfen;

* Yasal hız sınırlarının üzerine çıkmayın.
* Yakın takip yapmayın.
* Alkollü veya uyuşturucu maddeler almış halde araç kullanmayın.
* Trafik işaret ve işaretçilerine uyun.
* Uykusuz veya yorgunken araç kullanmayın.
* Emniyet kemeri takmayı unutmayın,
* Araç kullanırken telefon görüşmeleri yapmayın, aracı kenara çekip, görüşme yapabilirsiniz. Ayrıca aracınıza Bluetouth kiti takarak, seyir halinde cep telefonunu kullanmadan daha rahat ve güvenli görüşmeler yapabilirsiniz.
* Yayaların yolu kullanma haklarına saygı gösterin.
* Araç kullanma sürelerine dikkat edin.
* Sıcak havalarda mecbur kalmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında trafiğe çıkmayın.
* Çocuklarınızın aracın arka bölümünde oturmalarını sağlayın.

Kazanan sizler, aileleriniz ve saygıdeğer halkımız olacaktır.

Ne yazık ki trafikte yaşanan bu kaotik ortam için halkımız da hiç uyarılmıyor. Görsel medya, en etkili toplumsal eğitim aracı olmasın rağmen, hiçbir TV kanalında trafik sorunlarımız tartışılmıyor ve çözüm önerileri getirilmiyor. Dolayısıyla Trafik sorunlarımız gün geçtikçe azalması gerekirken, giderek daha da artıyor.

 Sizler ve aileleriniz bu ülke için çok değerlisiniz. Sağlık ve huzur dolu yolculuklar dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.."




AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN