Eskişehir’in en ünlü eğlence mekanında iftar saatinde meydana gelen yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Restoranın mutfak kısmındaki bacada biriken yağ tabakasının alev almasıyla başlayan yangın, kısa zamanda tüm binayı sardı. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına almakta zorlandığı yangın, 3 saatte söndürülebildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, eğlence mekanının restoran kısmı kullanılamaz hale geldi.

Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi İsmet İnönü 2 Caddesi’nde bulunan 222 Park isimli işyerinde iftar vakti çıkan yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Binanın girişinde bulunan restoranın yemekhane kısmında çıkan yangın aniden tüm binayı sardı. İlk belirlemelere göre, yangının mutfak kısmındaki şömine bacasında toplanan yağ birikintilerin alev alması nedeniyle başladığı öğrenildi.

Yangının çıktığı sırada restoranda çok sayıda vatandaş iftar için yemekteydi. Yangının ilk çıktığı anda dumanların rahatsız olan müşteriler, durumu yetkililere bildirdi. Yemekhanedeki aşçılar ve garsonların ilk müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa zamanda eğlence merkezine ulaşan ekipler, yangına yerden ve havadan müdahale etti. Ancak, çatıda bulunan izolasyon malzemelerinin tutuşması nedeniyle alevler biranda bütün binayı sardı.

İtfaiyelerin sularının bitmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tankerlerden su takviyesi yapıldı. Kentteki tüm birimlerin seferber edildiği yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınabildi. Binanın mutfak ve çatı kısmındaki alevleri kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışması yaptı.

Yangından kısa bir süre sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de yanan eğlence merkezinin önüne gelerek yetkilerden bilgi aldı. Büyükerşen, yangının mutfak bacasından çıktığını belirterek, "Bacada biriken yağlar, ahşap olan binanın çatısının tutuşmasına neden olmuş. Olayda yaralanan olmaması sevindiricidir" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi.