Terör örgütü PKK’nın Hakkâri saldırısı sınır karakollarının güvenliğini yeniden gündeme getirdi. Tartışmalar karakolların yerine yapılan kalekollarda kümelenirken; emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’den ilginç bir öneri geldi.

Terörle mücadelenin sabit karakollar yerine hareketli birliklerle yapılmasını savunan Adnan Tanrıverdi, “Bu birlikler yetkin, bölgeyi iyi bilen askerlerden oluşmalı. Onlara bölge sorumlulukları verilip teröristlerle dağlarda mücadele etmelerine imkân tanınmalı.” dedi.

Tanrıverdi, karakolların da terörle mücadelede üs noktası olarak kullanılabileceğini belirtti. Tanrıverdi, bu mekânların güvenli, baskına tecavüze karşı korunaklı olması gerektiğini dile getirdi.

Emekli Tuğgneral Tanrıverdi, terör eylemlerinin büyük bölümünün bahar aylarında planlandığını yazın da uygulamaya koyulduğunu ifade etti. PKK’nın Şemdinli ve Foça saldırıları ile ülkede korku ve infial duygusu uyandırmayı amaçladığını vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti:

“Şemdinli ile Foça’ya yapılan saldırılar anlamlı olmakla ayrıdır. Şemdinli ‘de örgütün ‘bölgede genel bir hâkimiyet kurma’ anlayışı ile yapılan uygulamalar görülüyor. Foça’da da terörü Türkiye sathına yayma hedefleniyor olabilir. Arazi olarak en güvenli yer olarak İzmir ve etrafı görülüyor. Bunun için Foça hedef bölge seçidi. Yani terörle mücadele için tedbirlerin en zayıf olduğu yer olduğu için hedef alındı.”

Tanrıverdi, PKK ile mücadelede güvenlik güçlerinin önemli rol oynadığına işaret ederken; “Artık sınır ötesi üsler kurulmalı. Silahlı kuvvetler, içeride angaje edilmemeli. İçişleri Bakanlığı’na bağlı birimler içeride mücadele vermeli, silahlı kuvvetler ise dışa dönmeli. Sınır ötesinden gelecek tdehditleri nizami ya da gayri nizami tüm güçlerini kullanarak yerinde yok etmelidir.” önerilerinde bulundu.

“İRAN VE SURİYE, TÜRKİYE’Yİ MEŞGUL ETMEK İÇİN SALDIRILARA DESTEK VERİYOR”

İran ile Suriye’nin PKK saldırılarını destekleme ihtimalinin fazla olduğuna temas eden Adnan Tanrıverdi, “İran Genelkurmay Başkanı’nın açıklamaları, Suriye’nin içinde olduğu durum göz önünde bulundurulursa bunların Türkiye’yi meşgul etmek adına böyle bir uygulamaya destek verdikleri anlaşılıyor.” ifadesini kullandı.