Ankara’da Gezi Parkı’na destek eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasında sanık polis A.Ş.'nin tutuklanma talebi reddedildi. Duruşma 2 Aralık'a ertelendi. Kararın açıklanmasıyla duruşma salonu ve adliye önü bir anda karıştı. Polis, davaya destek olmak için toplanan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polis A.Ş.'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında olaylar çıktı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, peruk, takma bıyık ve gözlükle katılan sanık polis A.Ş., bu kez duruşmaya katılmadı.

DURUŞMA SALONU VE ADLİYE ÇEVRESİNDEN KARELER

Duruşmaya A.Ş.’nin avukatı ile Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, oğulları Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu aile fertleri ile çok sayıda müşteki avukatı katıldı. Duruşmayı CHP’li vekiller Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aykut Aydoğdu, Aylin Nazlıaka ve HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel izleyici olarak katıldı.