İstanbul polisinin gece yarısı başlattığı, günün ilk ışıklarında da süren operasyonlarda aralarında İstanbul Emniyetinin üst düzey kadrosunda görev yapmış eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonların, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturma ve operasyonlarında görev yapan polislere yönelik olduğu belirtiliyor.

İLK GÖZALTILAR HASTANEYE GETİRİLDİ.

Gece yarısı başlayan gözaltı ve operasyonlara dair ilk görüntüler hastanede kaydedildi. Saat 03.30'dan itibaren gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirilmeye başlandı.

ÜNİFORMALI POLİS GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bulunan bir polisin hastaneye getirildiğinde resmi üniformasını üstünde taşıyor olması dikkati çekti.
Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polise meslektaşları, sağlık kontrolünden sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğini giydirdi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNE KELEPÇE

İstanbul'daki gece yarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse. Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrölü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü.
Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen bir başka kişi de habercilere "Günaydın arkadaşlar" diye seslendi.

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA

Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05. 00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslerde arama yaptı. Operasyona katılan polis ekibi, bina girişinde bekleyen habercileri "Arama kararımız var" diye uyararak bulunduğu yerden uzaklaşmaları istedi. Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre sonra camdan çıkarak basın mensuplarına hitaben "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı." diye seslendi.

Operasyonda gözaltına alınanlardan 4'ü saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti. Operasyonun 17 Aralık soruşturmasında görev yapan güvenlik görevlilerine yönelik olduğu ileri sürüldü.