Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 180 polise, yol kapanının kullanımı ve araç durdurma eğitimi uygulamalı olarak gösterildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Manisa'ya gönderdiği 57 yol kapanı, İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde yapılan silahlı soygun canlandırmasıyla tanıtıldı.

Araç durdurma ve kapan eğitimi verilen 180 polisten 12'sinin rol aldığı canlandırmada, bir kuyumcuyu yaralayıp, kaçan soyguncular kovalamaca sonucu otomobilleri yol kapanı ile durdurulup, yakalandı.


Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, canlandırmanın ardından polisleri tebrik etti.

Yol kapanının bundan sonra Manisa'da kullanılacağını belirten Müdür Çetin, "Polisin suç ve suçluyla mücadelesinde en sık karşılaştığı durumlardan biri de kaçan suçluların araçlarının durdurulmasıdır. Polislerimiz pek çok olayda suçlunun kontrollerinden kaçması ve takip olayıyla karşı karşıya kalıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'de bunun önüne geçmek için Manisa'ya 57 yol kapanı gönderdi. Yol kapanı içi boş çivilerin belli bir düzende sıralandığı ve kısa sürede yola atılıp toplanabilen bir mekanizmaya sahip. Lastiklere çivilerin batması sonucu 12-20 saniye arasında araçların lastikleri iniyor ve suçluların kaçtığı araç yakalanıyor.

Yol kapanından geçen araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmez. Yapılan testlerde yol kapanı ile 120 kilometre hızla giden bir aracın yol durumuna göre 110-120 metre mesafede durmak zorunda kaldığı tespit edilmiştir. Bundan sonra Manisa'da suç işleyen kişiler kontrollerden kaçamayacak ve anında yakalanacak"
dedi