KONYA'da önceki gün bir polis memuruna otomobiliyle çarpıp kaçan 48 yaşındaki Hasan Ö., güvenlik kameraları sayesinde yakalandı. Polisin yaralanmasına neden olan Hasan Ö., 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Olay, geçen Pazar günü saat 19.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Üçler Mezarlığı yakınındaki Piri Esat Caddesi üzerinde meydana geldi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Güven Timleri, para karşılığında fuhuş yapmak için yoldan geçen araçları durdurmak amacıyla cadde kenarında bekleyen kadını görünce, ekip otomobiliyle kadının yanında durdu. Otomobilde bulunan polislerden biri araçtan inip kadının kimlik kontrolünü yapmak isterken, sürücü polis memuru Hasan Kabadayı da araçtan indi. Bu sırada, plakası alınamayan bir otomobil Kabadayı'ya çarptı. Bir süre otomobilin üzerinde sürüklenen Kabadayı, daha sonra yere fırladı. Sürücü de otomobiliyle hızla uzaklaştı. Hafif yaralı polis memuru Kabadayı, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kadın da kaza anını fırsat bilip kaçtı.

GÜVENLİK KAMERASI SAYESİNDE YAKALANDI

Olaydan sonra soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, kaza yerinin yakınında bulunan bir işyerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede aracın plakası belirlenemezken, cadde kenarında bekleyen kadının daha önce 'Fuhuş yapmaktan' sabıka kaydı bulunan M.Ö., olduğu belirlendi.

Bunun üzerine M.Ö. gözaltına alındı. M.Ö. yapılan sorgulamasında, polis memuruna çarpıp kaçan kişinin kendisinin fuhuş yapmasına yardımcı olduğunu ileri sürdüğü Hasan Ö. olduğunu söyledi. Bunun üzerine Hasan Ö., geçen pazartesi günü merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi'nde olaya karıştığı 42 UC 490 plakalı otomobili ile yakalandı.

M.Ö.'nün gözaltına alınmaması için polis memuruna otomobile çarpıp kaçtığı ileri sürülen Hasan Ö., 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.