Emniyet teşkilanında görevli ve emekli polislere taklit edilemeyen yeni kimlik kartı verilecek.
Yaklaşık 5 yıldır hazırlıkları devam eden yeni kimlikler en geç yılsonuna doğru görevli polislere dağıtılacak. Yeni kimlikler polislikten emekli olan 500 bin personele de dağıtılacak.

Emniyet, polise taklit edilemeyen yeni kimlik kartı verecek. Son teknoloji ürünü kimliklerde birden fazla fotoğraf olacak. Normal vesikalığın arkasındaki hayalet fotoğraf sahte polisi ele verecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sahte polis olaylarının önüne geçebilmek için yeni kimlik kartı projesini devreye soktu.

Polikarbo- nat malzemeden üretilen polis kimlik kartının tasarımına ulaştı. 255 bin po lisin PVC kaplı kimlik kartları karekodlu kimlik kartları ile değiştirilecek. Polis, hayalet olarak tanımlanan yeni kimliğini rozetiyle birlikte vatandaşa istenmeden gösterecek.

VATANDAŞ SAHTE POLİS KİMLİĞİNİ KOLAY ANLAYACAK..

Personel kimlik kartının ön yüzünde polisin iki ayrı fotoğrafı bulunacak. Kimliğin ön ve arka yüzünde hayalet fotoğraf da yer alacak. Biyometrik yeni kimlikler bu özelliği sayesinde vatandaşlar tarafından sahte olup olmadığı konusunda kolayca ayırt edilebilecek.

SİYAH BEYAZ HAYALET

Renkli vesikalık fotoğrafa karşın hayalet fotoğraftaki polis fotoğrafı siyah beyaz olacak.Kimlik kartının ön yüzünde polislerin adı, soyadı, rütbesi ile sicil numarası; arka yüzünde ise doğum yeri-tarihi, baba-ana adı. emekli sicil numarası, kan grubu, kimlik seri numarası, tabanca markası ve seri nu-marası, kimliğin verildiği tarih ve sayının yanı sıra T.C. kimlik numarası yer alacak.

EMEKLİLERE DE YENİ KİMLİK VERİLECEK

Yaklaşık 5 yıldır hazırlıkları devam eden yeni kimlikler en geç yılsonuna doğru görevli polislere dağıtılacak. Yeni kimlikler polislikten emekli olan 500 bin personele de dağıtılacak.

Taklit edilmesi imkansız..

Yeni kimlik kartlarının güvenlik unsurları taklit edilmesi imkansız özelliklerle donatıldı. Kimliklere; gözle, basit cihazlarla ve laboratuvar ortamında görülebilen güvenlik özellikleri konuldu. Mevcut polis kimliklerinin aksine yeni tasarımda polislerin bilgileri lazerle kişiselleştirildi. Yeni kimliklerde kabartma dışında; reflektif yazı, microtext yazı, metalik yapıda kinegram, pozitif-negatif görüntü ile transparan yapıda kinegram özellikleri bulunuyor. Kimlikler ultraviyole baskıyla üretilecek.