Polis kocanın intihar oyunu'nu savcılık bozdu..

Mardin'de 2 aylık eşini öldürdükten sonra delilleri karartarak, 'intihar etti' diyen polis memuru hakkında " Kasten Öldürme" den müebbet hapis istemiyle dava açıldı.


2 yıl önce çeyizini taşıdığı evinde, eşinin silahıyla intihar ettiği ileri sürülen Ayten Şen'in (26) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.


Mardin Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre süreç şöyle yaşandı: Özel Harekât polisi H.H.A., geçici görevle gittiği Siirt'te, kuaför salonu işleten genç kadınla evlendi. Düğünden sonra Mardin'e taşınan çift, eşyaların yerleştirilmesi sırasında tartışma yaşadı. Sanık polis genç kadını önce dövdü daha sonra tabancayla vurarak öldürdü. Delilleri karartmak için hem kendi hem de genç kadının üzerine bir damacana su döken, tabancayı da temizleyen koca, eve gelen polislere, 'Ben yatak odasını düzenlerken, eşim salonda intihar etti' dedi.


Çiftin elbiseleri ve olay yerinde bulunan eldivenler kriminal incelemeye gönderildi. Raporda, ölüme neden olan atışın bitişik atış olmadığı belirlendi.


Olayın cinayet olduğu kesinleşince koca hakkında 'kasten öldürme'den dava açıldı