Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi Olukkaya mevkiindeki kazada 21 kişiye mezar olan otobüsten 28 kişiyle birlikte yaralı kurtulan şoför Ertuğrul K.’nın kazadan yarım saat önce ‘hızlı gidiyorsun’ diye polis tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.

Yaralıları ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut, “Kazadan yaklaşık yarım saat önce Pınarbaşı’nda polisler sürücüyü, " Çok hızlı gidiyorsun..! " diye uyarmış. Buna rağmen ilçeyi 30 kilometre geçtikten sonra bu elim kaza oluyor. Burada anlaşılıyor ki büyük bir şoför hatası var. “ diye konuştu.

Ayrıca takograf incelemesinde de şoförün olay gecesi iki kez hız sınırını aştığı belirlendi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yolcu otobüsünün sonradan yapılan takograf araştırmasında saat 23.15-24.00 ile saat 01.40-01.45 saatleri arasında hız sınırını ihlal ettiği tespit edilmiş olup konuyla ilgili cezai yaptırım uygulanmıştır.’’ denildi.

10 yıl içinde 16 kez çeşitli trafik suçlarından ceza alan Ertuğrul K., tutuklandığı mahkemedeki ifadesinde “Uykusuz değildim. Otobüs 2 kez kayma yaptı. 30 metrelik bölümde gizli buzlanma vardı.” diyerek kendini savundu.


Şoföre hız ihlali ve direksiyon başında 4 saatlik süreyi aştığı için toplam 252 lira, otobüsün sahibine de takograftaki süre aşımından dolayı 356 lira para cezası kesildi.


Otobüs sürücüsü Ertuğrul K’nın yaralı olarak getirildiği hastanede alınan kan örneklerinde alkol veya uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtildi..