Mısır'da satılan "İslami ojeler" hakkında, Ezher İslami Araştırma Akademisi üyesi Muhammed eş-Şehhat, kozmetik ürünlerin "İslami" etiketiyle satılmasının caiz olmadığını söyledi.

Mısır piyasalarında, Ramazan'da satılmak üzere hazırlanan Çin malı ojeler raflardaki yerini aldı. Mısırlı hanımların ilgi gösterdiği "İslami ojeler", abdest almadan önce aseton kullanmaya gerek kalmadan kolaylıkla çıkarılabiliyor.


Kahire'deki bir alışveriş merkezinde makyaj malzemesi satan bir dükkanın sahibi Halid Hamdi, AA muhabirine "İslami oje"nin özelliklerini anlattı. Hamdi, tırnağına sürdüğü ojeyi kuruduktan sonra hiçbir çözücü madde kullanmadan kısa sürede temizledi.

Arkadaşından 'İslami' ojeleri duyarak alışveriş merkezine gelen Mısırlı Seyyide Muhammed, ojeyi isminin "İslami oje" olmasından dolayı değil, özelliklerinden dolayı almak istediğini söyledi.

EZHER'DEN VİZE YOK

Ezher Üniversitesi İslami Araştırma Akademisi Üyesi Muhammed eş-Şehhat, bir güzellik ürününün İslami bir isimle pazarlanmasının caiz olmadığını belirtti. Ticari ürünleri İslami olarak isimlendirmenin tüketiciyi kandırmak olduğuna dikati çeken Şehhat, "Müslüman bir hanımın oje kullanması zorunlu mu ki, ojenin İslami olanı üretiliyor" diye konuştu.

Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nden Prof. Danya Ebu Yezid ise, "İslami" isimlerle yapılan bu tarz reklamların, "Mısır'da İslami akımlar yönetimde yer aldıktan sonra ortaya çıktığını" söyledi. Ebu Yezid, din ile ilgisi olmayan bu tür ürünlerin İslami terimler kullanılarak pazarlanmasının yanlış olduğunu kaydetti.