Gaziosmanpaşa’da, maddi değeri milyon liraları bulan tabloların bulunduğu atölyeye giren hırsızlık zanlısı, iş yerindeki tablolara dokunmadığı gibi sadece oyun konsolunu çaldı. Bu durumu biraz üzüntü biraz da sevinçle karşılayan Ressam Orhan Albaş, “Hırsız eğer pişman olursa ve konsolu geri getirirse, ona sanat eğitimi sözü veriyorum.” dedi.

Güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedilen olayda zanlı, birkaç defa kameralara yakalandı. İlk önce adres sorar gibi güvenlik görevlilerini yoklayan zanlının dakikalar içerisinde duvardan atladıktan sonra binaya girdiği görülüyor. Binada yalnızca 9 dakika kalan zanlı, yine etrafta kimsenin bulunmadığına kanaat getirdikten sonra oyun konsoluyla birlikte iş yerinden ayrılması dikkat çekiyor. Oyun konsolunu almak için milyon liralık resim tablolarının arasından geçen hırsızın, tablolara hiç dokunmaması dikkat çekiyor.

Şüphelinin eşkalinin kamera kayıtlarında bulunduğunu belirten Ressam Orhan Albaş, çalınan eşyanın değerinin, tabloların değerinin çok altında olduğunu belirtip, olayı hem üzüntü hem de tebessüm ederek anlattı. “Hırsız, buradan sadece oyun konsolunu çaldı." diyen Albaş, “Şahıs içeride dolaştığı sırada duvarda resimler ve tablolar mevcut. Ama içeri giriyor ve sadece oyun konsolunu alıp, uzaklaşıyor. Etrafına baksa daha değerli şeyleri görecekti. Ancak o en değersiz şey olan oyun konsolunu alıp gitmiş. Bu bana çok ilginç geldi.” şeklinde konuştu.

Resimlerden bazılarının hırsıza ömür boyu yetecek değerde olduğunu belirten Albaş, “PlayStation’ın yanında kafasını kaldırmış olsaydı, onun yanında el yapımı 35-40 bin lirayı bulan kesmeyi alabilirdi. Ona ve hiçbir resme dokunmamış. Şahıs, kaldığı 9 dakika boyunca eserlerle ilgilenmeyip çıkmış.” ifadelerini kullandı.



Hırsızın oyun konsolunu geri getirip özür dilemesi durumunda affedeceği sözünü veren Albaş, ayrıca şahsa sanat eğitimi de verebileceğini ifade etti.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.