Gaziantep Asri Mezarlık’ta gece geç saatlerde çökme meydana geldi. Altında mağara bulunan alanda yaşanan çökme sonucunda 25 metrelik bir çukur oluştu,
6 mezar göçük altında kaldı. Güvenlik önlemi alınan bölgede, kemiklerin göçük altından çıkarılması için çalışma yapılacak.

Gaziantep Asri Mezarlık’tan dün gece saatlerinde şiddetli bir ses geldi. Güvenlik görevlileri, devriye görevleri esnasında, 5 ve 88 nolu caddenin kesiştiği noktada toprağın çöktüğünü gördü. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ve Fen İşleri Daire Müdürlüğü yetkilileri, çökmenin yaşandığı bölgeye gelerek inceleme yaptı. Altında mağara bulunan alanda meydana gelen çökme sonucu yaklaşık 25 metrelik dev bir çukur oluştu. Göçük altında 6 mezarın kaldığı tespit edildi. Daha sonra bölge güvenlik çemberine alındı. Bölgeyi kontrol altına aldıklarını söyleyen Mezarlıklar Müdürlüğü İş Tevzi Amiri Fikri Kaya, “Güvenlikçiler çökmeyi devriye görevleri esnasında görmüş. Göçük altında yaklaşık 6 cenaze var. Cenaze tarihleri 35-40 yıllık olduğu için yakınlarıyla henüz irtibat kuramadık. Şu an beklemedeyiz. Onlarla görüştükten sonra gerekli önlemleri alıp, nezaretlerinde kemiklerin çıkarılma işlemlerini gerçekleştireceğiz.” dedi. Kaya, çökmenin yoğun yağıştan dolayı toprağın yumuşaması sonucu oluştuğunu bildirdi.