Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2015 yılının ilk 3 ayında enflasyon yüzde 3,03 çıktığını belirterek," Kısacası memur 2015 yılında da kaybeden olmuştur..” dedi.

Genel Başkan Yokuş, İzmir’de Askeri İşyerlerinde çalışan sivil memurlarla bir araya geldi. 

-“MEMUR 2015 YILINDA DA KAYBEDEN OLMUŞTUR”-

Memurların Haziran ayından itibaren kesesinden yemeye başladığını ve borç batağına sürüklendiğini belirten Yokuş, “Başbakan ise memura yüzde 17 zam verdik diyerek, hesap bilmez Konfederasyonun savunuculuğunu yapmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen ‘Destan Yazdı’ demiştir. Evet, Memur-Sen yandaşlıkta, emeğin ve alın terinin pazarlanmasında destan yazmıştır.

2015 yılı içinse memura yüzde 3+3, memur emeklisine yüzde 3+3, asgari ücretliye yüzde 6+6, İşçi ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 2,32 sefalet artışı yapılırken, milletvekiline bin TL, milletvekili emeklisine 711 TL artış yapılmıştır.

Sırada ise subay, astsubaylar ile valiler ve kaymakamlara zam hazırlığı var. Hükümet her zaman olduğu gibi istediği kesimlere ekstra zam vermiştir. 2015 yılının ilk 3 ayında enflasyon yüzde 3,03 çıkmıştır. Kısacası memur 2015 yılında da kaybeden olmuştur”
dedi.

-“DEVLET MEMURLARININ İŞ GARANTİSİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”-

Yokuş, “İktidara geldikleri günden beri, memurun iş güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamaya çalışan siyasi iktidar, 12 yıllık iktidarları döneminde sürekli işçi-memur ayrımının kaldırılması gerektiğini ifade etmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha işçi, memur ayrımını kaldıracaklarını ifade ederek, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde işçi-memur ayrımı olmadığını söylemiştir. Halbuki Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesine bakılırsa birçok gelişmiş ülkede aynen kamu çalışanları gibi hayat boyu garantisi olan devlet memurları var. Örneğin Hollanda’da süreli sözleşmeli çalışanların oranı yüzde bir bile değil. Hepsi iş garantili ama Türkiye’de devlet memurların iş garantisi birilerini rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

-“YETKİLİ SENDİKA OLMAK ZORUNDAYIZ”-

“İş güvencemize sahip çıkmak için, haklarımızı masada tam olarak alabilmek için yetkili sendika olmak zorundayız” diyen Yokuş, “Tüm zorlukları aşmalıyız. Sendikamsı yapılara üye olmuş, bu nedenle de kendi felaketine çanak tutan memurları o sendikalardan kurtarmalıyız. Masaya güçlü oturacak bir Türkiye Kamu-Sen’e hem memurların, hem de Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu hususta her üyemizi daha çok çalışmaya davet ediyoruz” dedi.