CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “TBMM'ne boynunda haç, Musevi takkesi, rahibe kıyafeti gibi dini simgelerle nasıl girilemezse türbanla da girilemez. Böylesi bir girişimde bulunacağını ifade eden AKP’li iki kadın milletvekili Anayasayı ihlal suçu işleyeceklerdir” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada hacdan dönen AK Partili kadın milletvekillerinin türbanla Meclis’e geleceklerine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

“TBMM cumhuriyete meydan okuma yeri değildir” ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle dedi:

AKP iktidarı cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılında tam bir öç alma duygusuyla laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyeti ortadan kaldırma girişimlerine hız kazandırmıştır.

TBMM ne boynunda haç, Musevi takkesi, rahibe kıyafeti gibi dini simgelerle nasıl girilemezse türbanla da girilemez. Böylesi bir girişimde bulunacağını ifade eden AKP’li iki kadın milletvekili Anayasayı ihlal suçu işleyeceklerdir.

Cumhuriyetin kadınlara sağladığı haklardan yararlanarak bugün milletvekili olabilmiş AKP’li iki kadın milletvekili Cumhuriyetin yıkım projesinin simgeleri olarak tarihe geçmek istemiyorlarsa bu girişimlerinden vazgeçmelidirler.”


Kadınlara da çağrıda bulunan Vekil Yılmaz, “Özellikle kadın örgütleri kadının özgürlüğüne, yaşama biçimine, kadın haklarına ve Cumhuriyetin kazanımlarına ciddi bir saldırı niteliğinde olan TBMM'de ve devlet dairelerinde dini simgelerin kullanılması ve istismar edilmesine karşı açıkça tavır almalıdırlar. Yoksa yarın çok geç olacaktır.
Ben CHP'li bir kadın milletvekili olarak ülkemdeki laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya yönelik TBMM ve devlet dairelerinde dini simgelerin istismar edilmesine asla sessiz kalmayacağım ve Anayasanın ihlaline göz yummayacağım.

Cumhuriyetin 90 yıllık kazanımlarına ve Cumhuriyete meydan okunmasına karşı bütün kadınları laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırıyorum..”

dedi.