Sakarya’nın Karasu ilçesinde, son 3-4 yılda 100 evi sahil yuttu. Yalı Mahallesi Muhtarı, mahallesinin yok olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

        
Karasu’da liman inşaatından sonra, sahil, kıyı kenarındaki evleri yutmaya başladı. Son 3 yıl içerisinde kıyı erozyonu sebebiyle ilçede 100’den fazla ev yıkıldı. Erozyondan en çok zarar gören Yalı Mahallesi'nin Muhtarı Ali Akbaş, sahildeki trajediye son verilmesi çağrısında bulundu.

        
Sahilin, evleri yutmaya devam ettiğini ifade eden Akbaş, kıyıda evi olan vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığını söyledi. İlgisizlik karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Akbaş, yetkililerden yardım istedi. 100’den fazla evin yıkıldığını ve maddi zararın çok büyük olduğunu vurgulayan Akbaş, “Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Evlerimizi teker teker sahil yutuyor. Mahallemiz yok oluyor. Hiç bir önlem alınmıyor. Vatandaşlarımızın evleri göz göre göre gidiyor. Bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum. Lütfen bize yardım etsinler. Daha fazla evimiz zarar görmesin. Yıkılan sadece ev değil, çok güzel kıyı şeridimiz ve kumsalımızı da sahil yutuyor. Burada iktidar ve muhalef partilerimizin el ele vererek sahili kurtarmalarını istiyoruz.” diye konuştu.