Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan doktorları, ünlü aktörün, şartların tam olarak oluşmaması nedeniyle cumartesi günü taburcu edileceğini söyledi. Kadir İnanır’ın sağlık probleminin kalmadığını belirten doktorlar, “Bir hastanın hastanede uzun süre kalması psikolojisi açısından iyi değildir ancak hasta kendi isteği ile bir süre daha hastanede kalacak.” dedi.

Ünlü aktör Kadir İnanır’ın, tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu edilmesi bekleniyordu. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Yunus Aydın ile Prof. Dr. Kamil Kaynak, sağlık durumu hakkında açıklama yaparak, İnanır’ın cumartesi gününe kadar hastanede kalacağını söyledi. Ünlü aktörün sağlık durumu ile ilgili her hangi bir probleminin kalmadığını fakat kendi isteği ile hastanede yattığını ifade eden Yunus Aydın, “Şu ana kadar yapılan kontrollerde tıbbi bilgiler olumlu. Salı gününden itibaren çıkarılabilecek durumdaydı. Dinlenmesi için uzatıldı. Hekimler olarak sürenin çok uzaması iyi değil. Bu hastanın psikolojisi için iyi değildir. Kendi isteği doğrultusunda hastanede kaldı. Yapılan son kontrollerden sonra cumartesi günü çıkartacağız Her iki ameliyatı da sorunsuz geçti. Akciğeri ile ilgili erken teşhisten dolayı kemoterapi ve Radyoterapi almayacak. İki üç hafta sonra setlere geri dönebilir.”dedi.

YILDA DÖRT KEZ KONTROLDEN GEÇECEK

Akciğerindeki sorunun ortadan kalktığını ve son derece iyi olduğunu belirten Kamil Kaynak ise, “İlk evre bir tümör olması nedeniyle ve risk olabilecek durumları göz önünde bulundurarak yılda dört kez, üç ayda bir kontrolden geçirilecek. Çarşamba günü tansiyon ve şekerinde sıkıntı olduğu için kontrol altında tutuldu. Akciğeri cerrahi operasyonla temizlendi. Herhangi bir tedavinin devam ettirilmesine gerek yoktur” şeklinde konuştu.

EVDE HEMŞİRE NEZARETİNDE BAKILACAK

Aydın, ameliyatlarda yıpranmış olabileceği ihtimali nedeniyle, İnanır’ın bir hemşire nezaretinde olacağını belirtti. İnanır’ın, sigara içmemesi ve düzenli spor yapması durumunda, en kısa sürede halkın içerisinde olacağını anlatan Aydın, “Kadir İnanır ve Kadirizm kuralları devam ediyor” diye espri yaptı.

'HASTANEDEN ÇIKTIKTAN SONRA KİTAP YAZACAK'

Gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında Kadir İnanır’ın tavırlarında ve yaşamında bir değişiklik olup olmadığı yönündeki sorulara ise Aydın, “Kızma ve reaksiyonlarında hiçbir farklılık yoktur. İki ameliyat insanı sarsar fakat Kadir İnanır’ın yoğun ilgi ve destek nedeniyle morali çok iyi. Ayrıca bize buradan çıktıktan sonra ‘Neler yazacağım göreceksiniz. Hepinizi şaşırtacağım’ diyerek bir kitap yazacağının müjdesini verdi. Etrafındakilere kol kanat geren bir figür aynı şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.