Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden polis memurlarından Turan Semiz, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle suç oranlarının da arttığını söyledi. Özellikle internet, telefon ve dizilerin olumsuz örneklerine dikkat çeken Semiz, öğrencilerin anne ve babalarıyla olan ilişkilerinin de önemine değindi.

        
Zonguldak Ereğli'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, ortaklaşa 'Öğrencileri Şiddetten ve Uyuşturucu Maddelerden Koruma ve Önleme' konulu seminer düzenledi. Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki seminerde konuşan Çocuk Şubesi polis memurlarından Turan Semiz, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte suç oranlarının da arttığını söyledi. Özellikle internet, telefon ve dizilerin olumsuz örneklerinden bahseden Semiz, öğrencilerin anne ve babalarıyla olan ilişkilerinin de önemine değindi.

        
Semiz; öğrencilerin, anne ve babalarından çok öğretmenleriyle birlikte olduğunu, onlarla daha fazla birlikte olmalarından dolayı mutlaka öğretmenlerinin söylediklerini dinlemeleri gerektiğini kaydetti. Çocukların sabah okula gitmesi, eve gelmesi ve yatmasına kadar geçen zamanda baba ve anneleriyle doğru dürüst zaman geçiremediklerini kaydeden Semiz, “Bugün okula gelirken sizler sabah kalktınız. Giyinip evden çıktınız. Akşam gittiniz. Ders, yemek derken anne ve babalarınızla doğru dürüst zaman geçiremediniz. Bu da sizin için eksi bir puan oluyor. Sizler okulda arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle daha fazla zaman geçirdiğiniz için size eğitim veren, sizleri hayata hazırlayan öğretmenlerinizin söylediklerini mutlaka dinleyin.” dedi.

"TV, İNTERNET VE DİZİLER ÇOCUKLARIN HAYATINI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Son yıllarda teknolojinin de gelişmesi ile birlikte suç oranlarında artış olduğuna dikkat çeken Çocuk Şubesi polis memuru Turan Semiz, dizi, internet ve telefon konusunda uyarılarda bulundu. “Sizler eminim ki iyi bir dizi izleyicisisiniz. Hangi diziyi sorsam mutlaka kesin olarak cevap vereceksiniz. Bu bir dizi vardı. Ayşegül müydü neydi” sorusuna öğrencilerin hep bir ağızdan “Fatma Gülün suçu ne” cevabına karşılık olarak konuşan Semiz, “Bakın gördüğünüz gibi diziler sizlerin hayatına öyle bir girmiş ki cevabı hemen düşünmeksizin verdiniz. Dizilerde silah, suç ve aşk konularında her şeyi bulmak mümkün. Ama sizler bu dizilerden ne kadar uzaklaşırsanız, derslerinize ve çevrenize daha da faydalı olursunuz.” diye konuştu.

İnternet kullanıcısı olan öğrencilere birkaç öneride de bulunan Semiz, şunları ifade etti: “İnternetin girmediği ev bugünlerde yok denecek kadar az. Her evde bulunan interneti sizler de kullanıyorsunuz. Sizler internette dolaşan tehlikenin farkında olmadan, arkadaşlık sitelerine ve bloklarına üye oluyorsunuz. Ailenizin ve kendi resimleri yüklüyorsunuz. Bunları yapmayın. Bunlar diğer zamanlarda sizlere suç ve suçlu olarak geri dönebilir. Mümkün olduğu kadar filtresiz internet kullanmayın. Sitelere üye olup aile bilgilerinizi paylaşmayın, elektronik cihazlarınızı değiştirmeyin ve mümkün olduğu kadarıyla da cep telefonu kullanmayın. Bunlar her zaman insanları suça teşvik eden unsurlardır.”