Sporda artan şiddet olayları nedeni ile "6222 sayılı sporda şiddet yasasının uygulama sorunları ve çözüm yolları" başlığı ile 2 Kasım cumartesi günü Ataköy Olimpiyat Evi'nde bir çalıştay gerçekleştirilecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan çalıştayda, 'sporda şiddetin azaltılması için söz konusu yasadaki uygulama sorunları ve çözüm yolları' savcılar tarafından anlatılacak.
Son dönemde futbol sahalarında artan şiddet olayları dikkatleri bu yöne çekti. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş ve Galatasaray maçında saha içinde yaşanılan olaylar, spor camiası ve hukukçuların bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı.
Sporda artan bu üzücü olaylar nedeni ile "6222 sayılı sporda şiddet yasasının uygulama sorunları ve çözüm yolları" başlığı ile 2 Kasım Cumartesi günü Ataköy Olimpiyat Evinde bir çalıştay gerçekleştirilecek.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan çalıştayda, 'sporda şiddetin azaltılması için söz konusu yasadaki uygulama sorunları ve çözüm yolları' savcılar tarafından anlatılacak.
Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel'in konuşmacı olarak katılacağı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 1. Başkan Yardımcısı ve CAS Hakemi Türker Arslan'ın Möderatör olacağı çalıştayda, İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat H. Alpay Köse ve Araştırma Görevlisi Mert Yaşar da birer sunum yapacak.
Çalıştayda, spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması, spor alanlarına usulsüz seyirci girişi, seyirden yasaklama konuları üzerinde durulacağı ve bu konuda çözüm yollarının tartışılacağı belirtildi.
Türkiye'de son yıllarda spor alanlarında yaşanılan şiddet olaylarının önlenmesi için çeşitli uygulama ve çalışmalar başlatıldı. Sporda şiddetin önlenmesi konusunda geçen haziran ayında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Spor Kulüpleri ve federasyon temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da bir çalıştay gerçekleştirildi.
Sporda şiddet olaylarının önlenmesi kapsamında başlatılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinin yapıldığı çalıştayda, statlardaki e-bilet uygulaması, şiddete karışanlara seyirden men cezası, adli ve idari denetimsizlik konularında yaşanan aksaklıklar konusunda hazırlanan sunumlar ilgililerle paylaşıldı.
Çalıştay sonrası sporda şiddet konusunda belirlenen aksaklıklarla ilgili 14 maddelik yapılacaklar listesi hazırlandı.