Bu seneki 19 Mayıs etkinliklerine, Şişli Belediyesi’nin düzenlediği kutlamalar damgasını vurdu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün “Şişli’nin Gençleri, Atatürk’ün Gençleri” sloganıyla çağrıda bulunduğu kutlamalara, onbinlerce kişi katıldı.

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Mecidiyeköy’den Taksim’e kadar uzanan Halaskargazi Bulvarı’nı dev Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süsledi. Belediyenin, “Şişli’nin Gençleri, Atatürk’ün Gençleri” sloganıyla duyurduğu etkinliğe, İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden onbinlerce yurttaş katıldı. Yurttaşlar, ellerinde bayraklar ve Atatürk resimleriyle, sabahın erken saatlerinden itibaren Şişli’deki Atatürk Evi’nin önünde toplandılar. Halaskargazi Caddesi, yoğunluk nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Daha sonra buradan 10. yıl Marşı eşliğinde yürüyüşe geçen yurttaşlar, yaklaşık iki kilometrelik bir mesafeyi 1 buçuk saatte katederek, Mecidiyeköy Cevahir Alışveriş Merkezi önündeki meydana kadar yürüdüler. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yurttaşlarla birlikte yürüyüşe katıldı.



Kutlamalarda daha sonra, Şişli Belediyesi tarafından oluşturulan 500 kişilik kadın korosu, Atütürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kutlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, 19 Mayıs tarihinin, ulusal kurtuluş savaşımızın başladığı gün olduğuna dikkati çekerek, “Bugün ulusumuzun özgürlük, bağımsızlık destanını yazmaya başladığı gündür. Atatürk, Şişli’deki evinden yola çıkarak Samsun’a gitmiş ve burada bağımsızlık meşalesini yakmıştır. Hepimiz için çok derin bir anlam ifade eden bu günü gönlümüzce, coşkuyla kutlamayı çok istedik; ancak 11 Mayıs günü Hatay’da düzenlenen hain saldırı bağrımızı yaraladı. Yüreğimiz kan ağlıyor” dedi.

Sarıgül şunları söyledi:

“Hiçbir saldırı bize ulusal kahramanlarımızı unutturamaz. Ulusal kahramanlarımıza olan bağlılığımızı bozamaz. Ulusal bayramlarımız da, inanç bayramlarımız da bizim bayramlarımızdır. Hiçbirinden vazgeçmemiz asla mümkün değildir. 19 Mayıs gençlere armağan edilmiş bir bayramdır. Gençlerimizin bu büyük bayramını kutluyorum. Gençler, bu ülkenin geleceğidir”.