Genelkurmay Başkanlığı'nca 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' projesi adı altında şehitleri anma etkinliği çalışması başlatıldı.

Genelkurmay internet sitesinden verilen bilgiye göre, resmî kayıtların Kırım Savaşı’ndan itibaren başlaması nedeniyle, Kırım Savaşı’ndan günümüze kadar kaybedilen şehitlerin hayatta olan yakınları, İstanbul Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında icra edilecek olan anma faaliyetine davet edilecek, İstanbul’da ağırlanacak, Törene katılacak ve müteakiben kendilerine anma faaliyetiyle ilgili bir belge ile anı objesi takdim edilecek.

İstanbul Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında icra edilecek olan “Şehitleri Anma Etkinliği”; 18 Mart 2015 tarihinden itibaren haftada bir gün Çarşamba günleri, saat 16:00’da bir şehidi anacak şekilde şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımı ile aşağıda belirtilen programa göre gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü olması nedeniyle 18 Mart 2015 tarihinde, Kahraman 57. Alayın Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Avni Bey’in anılması ile icra edilecek.