Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ardından evine giderken 2 kişi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Burak Yıldırım, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından, Edirnekapı’da 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden Burak Yıldırım’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsiden sonra helallik alınmak üzere Gaziosmanpaşa’daki evine getirildi. Burada, Yıldırım için dua edildi. Yıldırım’ın yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Yapılan duanın ardından cenaze Gaziosmanpaşa Merkez Camii’ne getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına yaklaşık bin kişi katıldı.

Kız arkadaşı Özge, camide, tabutun üzerine kapanarak ağladı. Fenalık geçiren Özge’ye arkadaşları yardım etti.

Namazdan sonra gencin tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı. Alkışlarla ve dualarla uğurlanan Yıldırım, Yeşilpınar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ARKADAŞI, BURAK'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ANI ANLATTI


Burak Yıldırım’ın yanında olan bir arkadaşı olayı şöyle anlattı:
“Stattan çıktık. 10 kişiydik. Gaziosmanpaşa’ya dönüyorduk. Söğütlüçeşme’den metrobüsle Edirnekapı’ya geldik. Metrobüsten önce o indi. Bu sırada Galatasaraylı iki taraftar, seslendi. Kalbinin altından bıçağı soktu. Hiçbir tartışma olmadı. Saldıranların ikisinde de Galatasaray forması vardı. Evimize gidecektik.”


BIÇAKLANMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Genç Fenerbahçeliler üyesi Burak Yıldırım'ın Edirnekapı Metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülmesi olayının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Polis, üzerindeki 7 numaralı Galatasaray formasında Yusuf yazan kişi ve yanındaki arkadaşının peşine düştü.

Burak Yıldırım dün Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda izledikten sonra arkadaşlarıyla birlikte evine gitmek için yola çıkmıştı. Üzerinde Fenerbahçe forması vardı. Edirnekapı Metrobüs durağında arkadaşlarından önce metrobüsten inen Burak Yıldırım, üzerlerinde Galatasaray forması bulunan iki kişiyle karşılaştı. Burak Yıldırım’ın arkadaşlarının anlattığına göre, aralarında hiç bir tartışma olmamasına rağmen Galatasaray formalılardan biri Burak Yıldırım’ı kalbinden bıçakladı. Burak Yıldırım kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis cinayetin ardından metrobüs durağındaki güvenlik kamerası kayıtları ile çevredeki MOBESE kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Metrobüsün güvenlik kamerasının, bıçaklama anını kaydettiği ortaya çıktı.

Burak bu görüntülerde 8 -10 kişilik bir grubun önünde yürürken görülüyor. Biri Galatasaray formalı 2 kişiyle karşılaşma anı da kamera kaydında var. Görüntülerde Burak Yıldırım ve üzerinde 7 numaralı Galatasaray forması bulunan bir kişi bir kaç saniyeliğine birbirlerine yaklaşıyor. Burak Yıldırım daha sonra yere düşüyor. Galatasaray formalı iki kişi ise kayıplara karışıyor. Cinayeti işleyen kişinin formasının sırtında Yusuf isminin yazdığı da görüntülerden anlaşılıyor.

BIÇAKLAYAN YAKALANDI

Burak Yıldırım’ı bıçaklayarak öldüren holigan dün akşam yakalandı. MOBESE kameralarını incelemeye alan polis, cinayet şüphelisinin Karagümrük’e doğru gittiğini belirledi. Bu yönde bulunan ve Karagümrük’te toplanan güvenlik kameralarının kayıtları tarandı. Bu çalışmalar sonucunda cinayet şüphelisinin yüzünün net göründüğü kayıtlara ulaşıldı. Görüntüden elde edilen fotoğraf ile Emniyet’in sabıkalılara ait kayıtlarında fotoğraflar karşılaştırıldı. Katilin daha önceden sabıkası bulunan 20 yaşındaki Yusuf Ortak olduğu belirlendi. Bursa doğumlu Ortak, Karagümrük’teki evinde yakalandı.

İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADILAR

Dün gece öldürülen 20 yaşındaki Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım’ın, 10 yıl önce de 2 yaşındaki kardeşi Ahmet’in top oynarken balkondan düşerek öldüğü ortaya çıktı.

Yıldırım’ın bir yakını, "Biz bu acıyı tattık, başka kimse tatmasın. Allah belasını versin hem onların, hem onların. Böyle kutlama mı olur?" şeklinde konuştu. Burak’ın amcasının oğlu Şakir Yıldırım ise, "Galatasaray kutlamaları iptal etmiş. (Olayın faillerini kastederek) Ne olacak. Bu can bir daha gelecek mi? Metrobüsten yukarı çıkarken merdivenlerde vurulmuş. Kombinesi vardı. Ben istedim bana verecekti, ben maça gidecektim. Kısmet onaymış. Kader, takdiri ilahi. Hep ’maçlara gitme’ diyorduk. Bütün deplasmanlara da gidiyordu. Artık yapacak birşey yok" dedi.

Bu arada Burak’ın 2003 yılında 2 yaşındaki kardeşini kaybettiği belirtildi. 2 yaşındaki Ahmet’in top oynarken balkondan düşerek öldüğü öğrenildi.