Kurban bayramı öncesi Balıkesir Bandırma'da otobüs biletleri tükendi..Bandırma'dan Kütahya'ya yolcu taşıyan otobüs firmalarının tüm seferlerinin dolu olmasını fırsat bilen bir otobüs firması 40 liralık otobüs biletini,60 liradan satışa sununca yolcu olan üniversite öğrencisi tarafından Ulaştırma Bakanlığı ile Balıkesir Valiliğine şikayet edildi.

Mağdur yolcu olan üniversite öğrencisi M.K.'nın Başbakanlık BİMER şikayet hattına ilettiği 20.09.2015 tarihki 904117 sayılı şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı :

"Kütahya da öğrenim gören üniversite öğrencisiyim.Kurban bayramı sonrası 27 Eylül 2015 günü için Bandırmadan Kütahyaya dönüş yapmak için otobüs bileti satın almak istedim.Kütahya yönüne giden tüm otobüs seferlerinin dolu olduğunu,biletlerin tükendiğini öğrendim.

Bandırma Kütahya otobüs bileti tarifesinin 40 lira olmasına karşın Erdek Kalkışlı Hatay Varışlı L.A. adlı otobüs firmasının 27 Eylül 2015 tarihli saat 14.00 seferinde çok sayıda boş yer olduğunu, ancak Bandırma Kütahya otobüs bilet ücretinin 60 liradan satışa sunulduğunu gördüm.Adı geçen otobüs firmasının hangi gerekçelerle 60 liradan bilet satışı yaptığını,bu fiyat farkının nereden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

Eğer bu otobüs firması fahiş fiyatla bilet satışı yapmışsa,bu firma hakkında yasal cezai işlem yapılmasını,konunun Ulaştırma Bakanlığı ile Balıkesir Valiliğince gerekli incelemenin yapılmasını ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum."


AYDINSES-ÖZEL HABER