Başakşehir İkitelli'de dün gece çıkan iplik fabrikasında başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. 170 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangından geriye harabeye dönmüş bina kaldı.

Başakşehir İkitellitelli sanayi bölgesinde çıkan yangın dün gece İstanbul İtfaiyesi'ni alarma geçirdi. Saat 23.36'da alınan ihbarla olay yerine intikal eden Başakşehir itfaiye grubu yangına müdahale etti. Her katı bin metrekare olan 3 katlı iplik ve elyaf fabrikasındaki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için takviye itfaiye grupları olay yerine çağrıldı. Kocasinan, Fatih, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Yeşilköy, Halkalı, Kağıthane, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Mimarsinan, Zeytinburnu'ndan itfaiye grupları yangına müdahale etti. Tiner deposunun alev almasıyla yangın kısa sürede yayıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına 170 personel, 65 araç ile müdahale edildi. Yangının saat 01.20 itibari ile çevre binalara sıçraması önlendi. Yangından herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay yerinde itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.