Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Kızılay müfettişi Kemal Aydın, duruşma öncesi yakınlarıyla sohbet etti. Yargılama sürecini ‘savaş’a benzeten Aydın, “Biz şu an ahlaksız bir savaşın muhatabıyız. Ancak dua etsinler dışarı çıkmayayım.” dedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci Ergenekon davasının 156. duruşmasında; Mustafa Balbay, İbrahim Şahin, Hasan Atilla Uğur ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Teğmen Mehmet Ali Çelebi hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve Hurşit Tolon ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık Mehmet Haberal, tutuklandığı 17 Nisan 2009 tarihinden bu yana duruşma salonuna hiç gelmediği gibi savunması da hastane ile duruşma salonu arasında kurulan video konferans yöntemi ile alınmıştı. Savunması aynı yöntemle alınan Levent Ersöz ise sadece bir kez ambulans ile doktor nezaretinde duruşma salonuna gelmişti. Tutuklu sanık Hurşit Tolon'un ise dün öğleden sonra cezaevi yönetimi tarafından alınan bir karar ile koğuşunun değiştirildiği, yeni koğuşuna yerleşmeye çalıştığı için de duruşmaya katılamadığı öğrenildi.

"Biz şu an ahlaksız bir savaşın muhattabıyız"

Duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklar, salona gelen yakınları ile sohbet etti. Emekli Kızılay müfettişi olan tutuklu sanık Kemal Aydın'ın yakınları ile yaptığı sohbet dikkat çekti. Ergenekon soruşturması ve yargılamasına ilişkin süreci ‘savaş’ olarak değerlendiren Aydın, "Bu bir savaş. Bizim görevimiz burada olmak. Biz şu an ahlaksız bir savaşın muhatabıyız. Ancak dua etsinler dışarı çıkmayayım.” ifadelerini kullandı.