Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, "Emeklilerimizle 100 liralık artış ve diğer sosyal kesimlere dönük talepleri içeren bir paketi çok yakında Sayın Başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak..' dedi.  

"MEMUR EMEKLİLERİNDE YÜZDE 20'LERE VARAN BİR ARTIŞ SAĞLANIYOR"

3 milyonun üzerinde memurla toplu sözleşme yaptıklarını vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bu toplu sözleşmede beklenen enflasyon 2016’da 3+3, yani yüzde 6-7’lerde. Ama biz yüzde 11.3’lük bir artışı şuanda memurlarımıza yaptık. Memur emeklilerimize şuanda eylül ayından itibaren geçerli olacak şekilde 100 liralık bir artış yaptık. Ayrıca onlara yüzde 11.3’lük maaşlarında artış gerçekleştirdik. 100 lira ile birlikte yan yana koyduğunuz zaman memur emeklilerinde yüzde 20’lere varan bir artış sağlanıyor. Bu her dönem bu şekilde gerçekleşmiştir.

Önümüzdeki dönem için bin 100 liranın altındaki emeklilerimize seyyanen 100 lira zam yapmıştık. Şimdi arada kalan emeklilerimizle ilgili Sayın Başbakanımızın seçim beyannamesinde ve önümüzdeki hükümetin programında yer alacak. Onlara da 100 liralık artış ve bunun yanında diğer sosyal kesimlere dönük talepleri içerini bir paketi Sayın Başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak.

Kongre sürecinde veya seçim döneminde daha kolay anlaşılır, bire bir konulara endeksli bir beyanname ile milletimizin karşısında olacağız. Öteden beri birlikte tartıştığımız diyalog içerisinde olduğumuz tüm kesimlerin sıkıntılarına el atan bir tablonun oluşmasını sağlayacağız.” 


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN