İSTANBUL - Maltepe'de Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı.

Gülsuyu Mahallesi'nde önceki gün meydana gelen olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan 17 kişinin sorgusu sürüyor.

Soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan G.K, E.Ç ve E.K'nın, silahlı saldırıyı organize ettikleri ileri sürüldü.

Bu arada, Gülsuyu'ndaki silahlı saldırıda kullanılan 3 tabancanın Tuzla sahilinde denize atıldığı tespit edildi. Tuzla sahilinde arama yapan Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, denizden 3 tabanca çıkardı.

Tabancaların, incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildiği bildirildi.

Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi'nde önceki akşam uyuşturucu çetelerine karşı yürüyüş yapan bir gruba kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateş açılmıştı.

Vurulan 9 kişiden 18 yaşındaki Hasan Ferit Gedik, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Olaya karıştıkları öne sürülen 17 kişi, polisin operasyonu sonucu gözaltına alınmıştı.

TOPRAĞA VERİLEMEDİ

Öte yandan Gedik'in cenazesi, hala toprağa verilemedi. Gedik'in ailesinin cenazeyi Gülsuyu'na götürmek istemesine polisin güvenlik gerekçesiyle izin vermiyor. Cenaze bu nedenle dünden bu yana Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor.

Vekiller devrede

CHP’li milletvekilleri İlhan Cihaner, Melda Onur ve Hüseyin Aygün ile BDP’li Sabahat Tuncel de dün Gedik Ailesini ziyaret etti. Vekiller yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. Cenazeyi bekletmenin sağ veya sol görüş fark etmeksizin dinde yeri olmadığını söyleyen Melda Onur, “Sadece minik bir anma. Bu anmayı bu kadar kışkırtmasalar, olay bu kadar büyümeyecek” dedi. Günboyu süren polis ve aile arasındaki görüşmelerde vekiller de arabuluculuk yapmaya çalıştı. Milletvekilleri yetkililere ulaştı ancak sonuç elde edemediler.

DEDE VALİYLE GÖRÜŞTÜ

Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekiler de çözüm için akşama doğru İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Meray “Biz ‘Cenazemizi Gülsuyu’na götüreceğiz’ dedik. Bize olumlu yanıt vermediler. Olumsuz cevap verdiler. Ama o bizim sorunumuz değil onların sorunu. Biz bildiğimizi yapacağız. Cenazemizi barikatlar kalktıktan sonra kaldıracağız. Gülsuyu’na götüreceğiz. Ondan sonra Gazi Mezarlığı’nda defnedeceğiz” diye kararlılıklarını tekrar vurguladı. Görüşmenin ardından polisin önlemi, ailenin de cenazeyi oğullarının öldüğü yere götürüp helallik alma isteği sürdü.