Uyuşturucu tacirlerinin öldürdüğü Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde ellerinde kaleşnikoflar olan bir grup dikkat çekmişti. Bu görüntünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi’nde birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese baskın düzenlendi, yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı, uzun namlulu bir silah ve 4 tabanca ele geçirildi.

Maltepe Gülsuyu mahallesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için dün gece yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Ara sokaklarda barikat kurarak, molotofkokteylli atan göstericilere, polis biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi devam ederken, üzerlerinde üçer silah taşıyan operasyon timleri ve Özel Harekât polisleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği’ne girdi. Kısa süre dernek binasında kalan polisler daha sonra bina önünde bekledi. Polislerin dernek önündeki ve Gülsuyu’ndaki bekleyişi sabaha kadar sürdü.

DOĞUKAN NEREDE

Gülsuyu mahallesinde, ağustos ayında 9 kişinin yaralandığı saldırının ardından polis, çete üyelerine yönelik telefon dinlemesi başlattı. 29 Eylül gecesi gerçekleşen çatışmadan sonra, çete üyeleri arasında, “Doğukan yaralandı. Biz Gebze’ye geçiyoruz, siz de gelin” şeklinde bir konuşma geçtiğini belirleyen ekipler, “Doğukan” adlı çete üyesini de operasyon kapsamında aradı ancak bulamadı. Doğukan’ın nerede olduğu, sorgudaki çete üyelerine soruldu ancak kimse bilgi vermedi

GÜLSUYU'NDA BİR DERNEĞE OPERASYON

Maltepe Gülsuyu’nda özel harekat ekipleri tarafından sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Helikopter desteği ile yapılan operasyonda polis ekipleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği binasına da kapısını tekmeyle kırarak girdi. Dernek binasında inceleme yapan ekipler birçok örgütsel dökümana incelenmek üzere el koydu. Bölgede polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

SABAH SAATLERİNDEN HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Gülsuyu'nda uyuşturucu tacirlerinin vurduğu Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde yüzleri kapalı ve ellerinde kaleşnikoflar olan bir grup dikkat çekmişti. Maltepe'de Gülsuyu'nda 30 Eylül'de çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde yüzleri maskeli ellerinde uzun namlulu silah bulunan bir grubun gösteri yapması üzerine polis çalışma başlatmıştı

Bu görüntü üzerine Emniyet harekete geçti. Görüntülerdeki kişiler ve adresleri tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi’ne birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyona, özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri de destek verdi. Gülsuyu'nda yaklaşık 60, Gazi Mahallesi'nde de 15 adrese baskın yapıldı.

Operasyon yapılan sokaklarda polis giriş ve çıkışları kapattı.

1500 POLİSLE OPERASYON, ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonun bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gülsuyu, Gülensu ve Gazi mahallelerinde arama yapılan adreslerde 40 gözaltına alındığı, operasyonların devam ettiği bildirildi. Baskınlarda yapılan aramalarda, uzun namlulu bir silah ve 4 tabanca ele geçirildi.