Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi üzerine suya düşen minibüsteki 10 yolcuyla birlikte toplam 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 110 kişiden oluşan arama ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla arama çalışmalarına başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler botla çay içinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ise çayın denize döküldüğü alanda arama çalışması yapıyor. Askeri bir helikopter de çalışmalara havadan destek veriyor.

        Çaycuma ilçesinde yaşanan köprü faciası sonrası arama çalışmaları devam ediyor. Kayıpların yakınları çöken köprünün etrafında umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. İl özel idaresi ekipleri çöken köprünün bloklarını kaldırılmak için çay kenarına dolgu yapıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, 73 olan ekip sayısını Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) ve belediye ekiplerini de dahil ederek 110'a çıkardıklarını söyledi. Köprünün çöken kısmından itibaren çayın denize döküldüğü yere kadar ekiplerin arama çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Güngör, "Çayın debisi halen yüksek. Saniyede bin metreküp su akıyor. Dalgıçlar sığ bölgelerde dalış yapıyor. Çayın denize döküldüğü Sazköy'de hem denizden hem de çay içinde aramalar sürüyor." dedi.

        Çaya düşen minibüste anne ve babası bulunan Tarık Başören, arama çalışmalarının yetersiz olduğunu savundu. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın kendisiyle görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ifade eden Başören, "Çaya düşen minibüs köyümüzün minibüsü. Üç mahallenin yolcusunu taşıyor. Annem ve babam da minibüste bulunuyor." diye konuştu.

        Öte yandan köprünün çökmesi nedeniyle zarar gören içme suyu şebekesinin onarım çalışmaları sürüyor. İlçede İstasyon Mahallesi'ne su verilemiyor.