İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin katkılarıyla ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Danışma Kurulu Başkanlığı'nda bir düşünce kuruluşu olarak çalışan Küresel Sorunlar Platformu, tarafından düzenlenen "Fırsatlar ve Sorunlar-Avrupa" konulu panelde İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bir konuşma gerçekleştirdiler.

'İSVEÇ TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN DESTEKÇİLERİNDEN BİRİ'

Panelde konuşan İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson; Nordic modeliyle ilgili bir sunum yaptı. Carlsson; "İsveç, Türkiye'nin AB üyeliğinin önde gelen destekçilerinden biri. Türkiye'nin AB'ye katılımı, hem Türkiye'ye hem de AB ülkelerine ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

AB İLE TÜRKİYE ARASINDA AŞILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ SORUN

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise; İsveç'in Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, AB ile Türkiye arasında aşılması gereken en önemli sorunun önyargıların aşılması olduğunun altını çizdi. Bağış aynı zamanda AB ülkelerine: "Avrupalı dostlarımız vize muafiyeti konusunda adım atmalılar." mesajı gönderdi. Türkiye ile İsveç arasındaki işbirliğin daha da artacağına inandığına değinen Bağış; insani ve yardım konularında da iki ülkenin verimli bir işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

AB'NİN GELECEĞİNİN FALINA BAKTILAR

Panelin hemen ardından Bağış konuk Bakan'a türk kahvesi ikram ettikten sonra, birlikte AB'nin geleceğinin falına baktılar.