Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde ırmakta bulunan bayan cesedi, olay yerinde yapılan ilk otopsinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cesedin kızına ait olduğunu zanneden anne Habibe Durası, sinir krizi geçirdi. Bulunan cesedin minibüs içinde yolculuk yapan Meryem Başören'e ait olduğu belirlendi.

        Arama kurtarma ekipleri, Çaycuma'da çalışmalara sabah saatlerinde başladı. Askeri helikopter, Çomranlı mevkiinde ceset olduğunu tespit etti. Balık adamlar tarafından çıkarılan ceset ambulansa alındı. Ceset, Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cesedin yakınlarında motosiklet kaskı da bulundu. Kask, jandarma ekiplerine teslim edildi. Çöken köprüden ırmağa motosiklet ve sürücünün de düştüğü iddia edilmişti. Ekipler arama kurtarma çalışmasını cesedin bulunduğu yerde sürdürüyor.

ANNENİN FERYADI

        Bayan cesedinin bulunduğu haberini alan 65 yaşında ki Habibe Durası, cesedin kızı Hayriye Güner’e ait olduğunu zannedince sinir krizi geçirdi. Çevresindeki tanıdıklarının müdahale ettiği yaşlı kadın, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Hayriye Güner’in yakınları ve arkadşaları da gözyaşlarına boğuldu.
        
CESEDİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

        Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cesedin kimlik tespit çalışması için ilginç bir yöntem izlendi. 60 yaşında olduğu öğrenilen yaşlı kadının kimliğini tespit etmek için polis ekipleri, köprü üzerinde bulunan vatandaşlara megafonla “60 yaşında bayan kaybı olan vatandaşlarımız, köprü üzerindeki polis memurları ile irtibat kursun." diye anons yaptı. Bulunan cesedin dolmuş içinde bulunan Meryem Başören’e ait olduğu ailesi tarafından tespit edildi.