Kayıp ailelerinin sembol ismi Berfo Kırbayır için Galatasaray Meydanı’ndan tören düzenlendi. Tabutun başında toplanan kayıp yakınları Berfo Ana için gözyaşı döktü. Törenin ardından Berfo Ana’nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.

‘Berfo Ana’ ismiyle tanınan Berfo Kırbayır’ın oğlu Cemil Kırbayır, 12 Eylül darbesinden sonra gözaltına alınmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Berfo Kırbayır, kayıp yakınları ile birlikte yıllarca oğlunun akıbetini ve mezarını öğrenmek için mücadele vermişti. Mide kanseri ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan Berfo Kırbayır dün hayatını kaybetti.

Bugün, Berfo Kırbayır için Galatasaray Meydanı’nda tören düzenlendi. Berfo Kırbayır’ın tabutu Galatasaray Meydanı’na getirildi. ‘Cumartesi Anneleri’ olarak bilinen grup ve kayıp yakınlarının bulunduğu törene Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak da katıldı.

Törene katılanlar Berfo Kırbayır’ın fotoğraflarını taşıdı, gözyaşı döktü. Törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da eleştirildi. Söz verdiği halde ölmeden önce oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını bulamadığını vurgulayan kalabalık, “Başbakan bugün acaba ne hissediyor?” diye sordu.

Berfo Kırbayır’ın kızı Fatma Gülmez, gözyaşları içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, " Anamın vasiyetini yerine getir ne olursun? Anamın gözü açık gitti. Kardeşimin kemiklerini verin, anamın yanına yatıralım." dedi.

Törenin ardından Berfo Ana’nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü. Burada kılınacak cenaze namazından sonra cenazenin Kars’a gönderileceği öğrenildi.