Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nda (THY) grev kararının ardından sendika üyeleri THY Genel müdürlük binası önünde eylem kararı aldı. İşten atılanlardan kabin memuru Burcu Sağdıç, destek için 2 aylık bebeği ile alana geldi. İşten çıkarıldıktan sonra hamile olduğunu öğrendiğini söyleyen Sağdıç, “Adını Zeynep Beren koyduk, göbek adını ise ‘Diren’ koyduk. Direnişten geliyor. Grevi sonuna kadar destekliyorum.” dedi.

Hava-İş Sendikası'nın dün gece 03.00’da başlattığı grev devam ediyor. Greve rağmen THY’de uçuşlar aksamazken, Atatürk Havalimanı’nda aldığı yoğun güvenlik önlemi devam ediyor. Eylemciler dış hatlar geliş katında direndikleri yerden uzaklaştırıldı. Bunun üzerine Hava-İş üyeleri THY Genel Müdürlük binası önüne giderek orada eylemlerine devam etti. Sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 100 sendika üyesi, burada ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ şeklinde sloganlar attı. Ellerinde THY’de grev var dövizlerini taşıdı.

Eyleme katılanlardan en dikkat çekeni ise işten atılan kabin memurlarından Burcu Sağdıç oldu. 2 Aylık bebeği ile alana gelen Sağdıç, işten atıldıktan sonra hamile olduğunu öğrendiğini, bugün bebeğinin 2 aylık olduğunu söyledi. Bebeğinin adının Zeynep Beren olduğunu, göbek adını ise ‘diren’ koyduklarını dile getiren Sağdıç, “Arkadaşlarıma destek için buraya geldim. Yani umarım bizi işe geri alırlar. Çünkü biz haksız yere atıldık. Herhangi bir suç işlemedik, kimseye zarar vermedik. Grev hakkını protesto etmek için o gün orada bulunduk. Bizden sonra o hakkı geri verdiler aldılar ve verdiler. Desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik çalışan arkadaşlardan ama bugünde de aynı desteği onlardan biz bekliyoruz. Hem kendi hakları için hem de bizim haklarımız için. Ben bir örneğim benim gibi bir çok insan var.” diye konuştu.

Grevi sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Sağdıç, arkadaşlarından da aynı desteği beklediğini, grevin bir hak olduğunu ifade etti. Sağdıç, “İşten çıkarılmayacaklarını yönetim kurulu başkanı beyan etti. Kimsenin korkmasına gerek yok. Biz böyle bir günde protesto etmemiştik. Biz kendimiz cesaretlenerek yüreğimizle alanda toplandık. Bugün öyle bir durum da yok, onlar için çok güzel bir durum. Grev ilan edilmiş, yönetim kurulu başkanı işten çıkarılmamayı söyledi. O yüzden hiçbir şeyden korkmayıp hakları için ve bizim için bize de vefa borçları olduğun düşünüyorum. Bence greve katılsınlar ve bizi desteklesinler.” ifadesini kullandı.

HAVA-İŞ: İSTANBUL’DAN 218 SEFER YAPILAMADI

Hava-İş Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın, dün grevin başladığı saat 03.00 ile 24.00 arasında Atatürk Havalimanı’ndan yapılması gereken 560 seferden 342’si yapıldığını, 218’in ise yapılamadığını ileri sürdü. THY yetkilileri ise söylenen rakamların gerçeği yansıtmadığını İstanbul’dan 387, Türkiye genelinde ise 988 seferin gerçekleştiğini söyledi. Bugün ise uçuşların planlandığı şekilde gerçekleştiğini şuana kadar 232 seferin zamanında yapıldığını duyurdu.