Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Grozni-Sivas Kardeş Şehirlerin Vuslat Gecesi" programı düzenledi. Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz “Tek dileğimiz şu,Grozni bir daha yıkılmasın.” dedi.

        Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu,İstiklal Marşı ve Çeçenistan Marşının okunmasının ardından konuşan Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Ergüven “Uzaklarda da olsak aynı kalplerin attığı adeta hep birlikte yaşadığımız kardeşlerimizin konuğumuz olması bizlere haz veriyor.” dedi.

        Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Grozni ile Sivas kardeş şehirdir bunun gereğini yapacağız.Belediye meclisimizle birlikte bir Çeçenistan ziyareti yapar bu kardeşliği pekiştiririz.” şeklinde konuştu.

        Grozni’nin altın anahtarını veren Belediye Başkanı Muslim Huçiyev ise meslektaşıma şehrin anahtarını verdiğini belirterek,"Türk halkı için Grozni ve Çeçenistan’a anahtar gerekmiyor. Kapılarımız sonuna kadar açık." ifadelerini kullandı.

        GROZNİ BİR DAHA YIKILMASIN

        Programın devamında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği adına Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev'e plaket verdi. Yılmaz yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin kültür coğrafyası sınırlarının çok ötesindedir. Nasıl ki Çeçenistan’ın kültür coğrafyası Sivas’a uzandığı gibi Türkiye’nin kültür coğrafyası da Orta Asya’ya ve pasifiğe kadar uzanır. Bundan da gurur duyuyoruz.Tek dileğimiz şu, Grozni bir daha yıkılmasın." diye konuştu.

        Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev de, "Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un selamını getirdim sizlere göstermiş olduğunuz bu ilgiden ve ev sahipliğinden çok memnun kaldım. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

        
        Geceye Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın yanı sıra Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev,Çerçenistan Kültür Bakanı Dikalu Muzakayev,Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Grozni Belediye Başkanı Muslim Huçiyev, Garnizon Komutanı Mustafa İlter ile kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

        Dernek adına Kültür Bakanı Dikalu Muzakayev’e, Vali Ali Kolat tarafından plaket verildi.
Program Çeçenistan ünlü Devlet Ulusal Dans Topluluğu Vaynah’ın gösterisi ile devam etti. İlgiyle izlenen birbirinden ilginç görüntüler salonda bulunan davetlilerce büyük alkış aldı.